TRUMFET LØRDAG: Wiktoria i delfinalen i Göteborg lørdag. Foto: Jessica Gow/TT

Wiktoria får fortsette i Melodifestivalen tross regelbrudd

Wiktoria (22) sang seg direkte til finalen i svenske Melodifestivalen lørdag, men sto i fare for å bli disket. Nå kan hun puste lettet ut.

Svenske medier meldte mandag at Wiktoria Vendela Johansson og låten «Not With me» kunne bli diskvalifisert. Mandag kveld opplyser imidlertid Anette Helenius, prosjektleder for Melodifestivalen, at 22-åringen likevel får fortsette.

– Vi anser ikke skaden som så stor at vi trenger å ta grep, sier hun til Expressen.

Fått med deg? Disse kjemper om å få representere Norge

Bakgrunnen for bråket var at det mandag viste seg at låten allerede lå ute på Spotify før 22-åringen hadde fremført den på scenen. Det er stikk i strid med reglementet for SVT og Melodifestivalen. Ingen låter skal legges ut for strømming før alle finaleartistene er plukket ut. Wictorias låt skal ha ligget ute siden lørdag. Nå er den fjernet.

I motsetning til Norge har Sverige valgt å beholde delfinalene, og den aller første delfinalen fant sted i Scandinavium i Göteborg lørdag. Wictoria sanket sammen med rivalen Mohombi (32) flest stemmer, og de var dermed de første artistene til å sikre seg finaleplass.

Oppdatert? VG anmelder årets MGP-bidrag

Mandag, altså to dager derpå, avslørte avisen Dagens Nyheter at «Not With Me» lå ute på strømmetjenesten.

les også

Supermodell skal lede Eurovision

– Dette er selvfølgelig veldig uheldig. Vi tok affære så snart vi fikk kjennskap til det, uttalte Nellie Sörman, pressekontakt i plateselskapet Sony, om glippen til Aftonbladet mandag kveld.

Årsaken skal ifølge Sony være at det har skjedd en teknisk feil. Det jobbes nå med å utrede hvordan det kunne skje. Plateselskapet mener at låten kun lå ute i to timer, men publiseringstidspunktet på Spotify antyder at den har ligget ute i to døgn.

Sjef for Melodifestivalen Christer Björkman uttalte tidligere mandag kveld til Aftonbladet at de avventet Wiktorias videre skjebne i konkurransen.

les også

Hanne Krogh: – Jeg måtte lære å synge på nytt

Pluss content

Sveriges kanskje største ekspert på Melodifestivalen, Tobbe Ek, uttalte før utfallet var klart at han tvilte på at låten kom til å bli disket. Likevel mener han at det er et klart regelbrudd, og at det ville gi et uheldig signal om den ikke bledet. I så fall syntes han at det ville så tvil rundt SVTs troverdighet.

– Hvis Wiktorias låt ikke blir disket, står nå plateselskapene fritt til å la låtene ved en «teknisk feil» legges ut til strømming på Spotify noen dager i forveien, så fansen kan laste dem ned og høre på fem helt frem til finalen, uttalte han før det ble klart at Wiktoria får bli med i finalen likevel..

Wiktoria har ikke uttalt seg offentlig om det som er skjedd.

Sangeren var i ekstase etter triumfen lørdag og postet bilde av seg og Mohombi på Instagram, der hun skrev: «Finner ikke ord. Responsen er SYK. En stor, fet TAKK til alle som stemte. Det beytr virkelig å så mye»:

Sånn så det ut da NRK presenterte sine artister:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder