Vakkert og stemningsfullt

Kari Bremnes og den palestinske artisten Rim Banna fra Nasaret skaper god julestemning med vakre toner og ord til ettertanke i forestillingen «Finn veien engel», som i går kveld hadde première i kulturkirken Jacob i Oslo.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

5 av 6

Dette en moderne forestilling med monologer av Kari Bremnes og sanger av og med de to artistene. Dette er på mange måter «Reisen til julestjernen» i 2003. Det er Bremnes' tanker, opplevelser og beskrivelser fra hennes besøk i Israel og de palestinske områdene. De kjente stedene fra bibelhistorien får nytt liv og innhold anno 2003 i områder som er okkupert, der frykt og håp går hånd i hånd.

Kari Bremnes trekker også paralleller fra Midtøsten til sin oppvekst i Svolvær og til dagens Norge med kjente navn som Victor Normann, Kjell Magne Bondevik og Carl I. Hagen. Her er humor og alvor hånd i hånd.

Tekstene til Bremnes rammer inn konserten der de to artistene synger egne sanger og den palestinske voggesangen «Du endeløse natt» sammen. Rim Banna synger på arabisk og Bremnes på norsk.

Flere av sangene, blant annet tittelen på forestillingen, er hentet fra Bremnes' juleplate «Desemberbarn», som hun ga ut sammen med Richard Wolff i 2001. Forestillingen hadde også den velkjente Bremnes-sangen «Månestein», «Hvis du kommer tebake igjen» og de to julesangene «Nå vandrer fra hver en verdenskrok» og «Det kimer nå til julefest».

Den kristne, gresk-ortodokse artisten Rim Banna sang blant annet en vakker versjon av «Gloria», og et par tradisjonelle palestinske sanger, der tekstene gikk de fleste forbi.

De to stemmene sto meget bra til hverandre, de har en inderlighet i tolkning og fremføring som gjør at du lever deg inn i historien og opplever de klare parallellene fra år 2003 tilbake til år 0.

I det moderne juleevangeliet er hyrdene erstattet av soldater, barnet fødes i baksetet på en Toyota Corolla og det ender med det gamle, gode ønsket om en gledelig jul.

Desemberreisen til Kari Bremnes og Rim Banna er et nytt, godt alternativ til de tradisjonelle julekonsertene.

KURT BAKKEMOEN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder