UTSKREVET: Britney Spears ble i går utskrevet fra sykehuset, og brukte store deler av dagen til å kjøre rundt i Los Angeles og Beverly Hills. Her sitter hun i passasjersetet, mens en ukjent mann kjører hennes Mercedes-Benz. Foto: AP

UTSKREVET: Britney Spears ble i går utskrevet fra sykehuset, og brukte store deler av dagen til å kjøre rundt i Los Angeles og Beverly Hills. Her sitter hun i passasjersetet, mens en ukjent mann kjører hennes Mercedes-Benz. Foto: AP

Foreldrene frykter for Britneys liv

(VG Nett) Britney Spears' foreldre sendte i går ut en pressemelding der de uttrykker stor bekymring for datteren.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Da Britney Spears ble skrevet ut av sykehuset i går ettermiddag, nådde kaoset nye høyder.

Mens popstjernen ble forfulgt av 15-20 biler med paparazzi-fotografer da hun kjørte rundt i Beverly Hills, valgte foreldrene Jamie og Lynne Spears å sende en felles pressemelding til nyhetsbyrået AP.

- Som foreldre til et voksent barn som kjemper i en mental krise, ble vi ekstremt skuffet da vi i morges fikk vite at hun etter anbefaling fra sin psykiater ble skrevet ut av sykehuset som på beste måte kunne ta vare på henne og holde henne trygg, stod det i pressemeldingen.

- Vi er dypt bekymret for vår datters sikkerhet og sårbarhet, og vi mener livet hennes akkurat nå er i fare. Det er rettslige avgjørelser på plass for å beskytte datteren vår og de blir på en skamløs måte ikke tatt hensyn til. Vi ber bare om at rettens avgjørelser blir påtvunget så en tragedie kan bli unngått, heter det videre i pressemeldingen.

Kaos

Det var ventet at Britney Spears ville bli holdt på sykehuset ytterligere en uke, men i stedet kjørte hun i går rundt i Los Angeles i en svart Mercedes-Benz, til tider med en ukjent mann. Mesteparten av tiden kjørte hun bilen selv, men hun ble også observert i passasjersetet, mens mannen kjørte.

Hver gang Spears stoppet bilen, ble hun omringet av fotografer.
På et tidspunkt stoppet Spears utenfor inngangen på det anerkjente hotellet Beverly Hills Hotel. Det skapte på ny fullstendig kaos, og Spears måtte ha hjelp av en sikkerhetsvakt for å komme seg gjennom fotografmengden.

Etter hvert dukket også paparazzifotografen Adnan Ghalib opp. At Britney den siste tiden har vært mye sammen med en paparazzifotograf, er blant tingene som ikke er spesielt populært hos mamma og pappa Spears.

Ny rettshøring?

Hendelsen i går kom etter en rekke kontroversielle avgjørelser i retten i Los Angeles. Faren Jamie ble tidligere denne uken oppnevnt som verge for Spears, og dermed også ansvarlig for popstjernens eiendeler inntil videre.

I tillegg bestemte retten at Spears' manager og venn Sam Lutfi ikke får lov til å ta kontakt med henne. Samtidig fortalte moren Lynne i retten om datterens rusproblemer og merkelige oppførsel. Hun hevdet også at Sam Lutfi holdt Britney til fange i hennes eget hus, og at han dopet henne, hadde tatt over hennes økonomi og styrte paparazzi-fotografene.

Spears ble innlagt på sykehus 31. januar for en 72 timers mentalevaluering. Søndag ble oppholdet forlenget med to uker, skriver nyhetsbyrået AP.

James Spears er oppnevnt som verge for datteren frem til 14. februar, noe som skjer når en domstol mener en person ikke lenger kan ta vare på seg selv eller sine personlige forretninger.

Popstjernen ble også tidligere i januar kjørt til sykehus. Det skjedde etter at hun nektet å gi tilbake sine to sønner til eks-mannen Kevin Federlines livvakt etter at barna hadde vært på besøk.

Spears har inntil videre mistet foreldreretten til sine to sønner.

Det er ventet at Britneys foreldre vil be om en ny rettshøring i løpet av de nærmeste dagene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder