PANGSJONIST: Tina Turner - 70 i november - sa farvel til publikum med et godt og solid showbrak i går kveld, flankert av ikke spesielt påkledde dansere. Foto: EIVIND GRIFFITH BRÆNDE

TURNET for siste gang

Ingen skal komme å si at Tina Turner (69) ikke tar farvel med et smell.

Artikkelen er over ti år gammel

Konsert: Tina TurnerSted: Telenor Arena, Fornebu
Publikum: 14 000

Pyro og paljetter var det nemlig nok av på Telenor Arena i går. Overdådigheten i Tinas show er - som musikken hennes - en overlevning av åttitallets storhetstid for internasjonal platebransje.

VG:s terninger viser 4 prikker

Men Tina Turner er så mye mer enn åttitallet, noe hun beviste i går da hun tok en både grundig og litt vemodig gjennomgang av karrieren fra sekstitall og frem til i dag.

Allerede som tredje låt fikk vi en av pophistoriens absolutt største lykketreff, «River Deep, Mountain High», som denne uken ble svært så aktualisert igjen ettersom produsent Phil Spector ble dømt for drap.

Ser bra ut

Tina innleder med Tony Joe Whites «Steamy Windows» (hun synger også hans «Undercover Agent For The Blues») mens hun heises ned fra en pidestall i glitrende gulldrakt. Hun ser svært bra ut i sitt syttiende år og hengehud finnes ikke på henne. Men parykken er den samme, de trippende dansetrinnene og den kortpustede stemmen likeså.

På scenen er også fire kvinnelige dansere og ni bandmedlemmer, samt to mannlige dansegjøglere som overtar showet når Turner tar sine klesskift - hun hadde tre klesskift bare før den noe unødige pausen på en halvtime.

Men show er det i høyeste grad - på «GoldenEye» dukker hun opp gjennom James Bonds pistolmunning og på «We Don't Need Another Hero» har hun sågar fått på seg kostymet fra Mad Max!

Tina Turner har fremdeles mer girl power i kroppen enn granny power, og det er ingen tvil om at hun gir alt hun kan. Girl power

«What's Love Got To Do With It» serverer hun så intenst at tårene spretter og maskaraen renner.

Energien er i det hele tatt imponerende.

Det er en legende som forsvinner dersom Tina Turner nå gjør alvor av å legge inn årene for godt. I så all gjorde hun det med stil i går, og vi er mer enn glade for å ha sett henne en siste gang.

PS! Anmeldelsen er skrevet basert på konsertens første halvannen time.

STEIN ØSTBØ

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder