Festival-prinsessen

MUSIKK

Om DumDum Boys er sommerens festivalkonger, er Marit Larsen definitivt prinsessen.

Publisert: Oppdatert: 12.08.06 21:55

Elvira Nikolaisen får ha oss unnskyldt for denne gang; Det er noe med den sprudende og ektefølte gleden som spontant spretter fra den lille unge, men fullmodne Lørenskogjenta fra scenen denne sommeren. Musikken hennes er voksen nok, men den er samtidig like lett, glad og enkel å like som en mild sommerbris mot ansiktet.

Solodebuten «Under The Surface» har blitt en traver på VG-listene dette året, og låtene holder bemerkelsesverdig godt også live. Dette er låter som fordrer fordypning hos lytteren, og ideellt sett kunne nok Øya-publikummet vært enda mer årvåkne på hva som skjedde fra scenen. Likevel klarer Marit Larsen å holde kjeften til de fleste blaserte og party-klare hovedstads-hipstere midt i vorspiel-tiden ved sekstida om ettermiddagen.

Det meste av æren skal hun ha selv, men bandet - inkludert Thom Hell, som nå blir stadig fastere tilknyttet Marit - er bunnstødig etter en sommer full av spillejobber. Selvtillit er en annen ting som Marit heldigvis ikke mangler; Rett før sistelåten «Don't Save Me», kommer som vanlig hennes høyst personlige country-versjon av M2Ms store Billboard-hit, «Don't Say You Love Me».

Og for å dundre den siste spikeren i M2M-kista en gang for alle; Akkurat nå kan Marion Ravn bare posere naken med Meat Loaf så mye hun vil, for vi har Marit Larsen her vi vil ha henne - som den norske festivalsommerens ypperste leverandør av feelgood-pop!

STEIN ØSTBØ

Her kan du lese mer om