VAR NÆRE VENNER: Sam Lutfi påtok seg jobben som Britney Spears' beskytter. Her er de to på et bilde fra i fjor. Foto: WENN Foto:

VAR NÆRE VENNER: Sam Lutfi påtok seg jobben som Britney Spears' beskytter. Her er de to på et bilde fra i fjor. Foto: WENN Foto:

- Manageren dopet ned Britney

(VG Nett) Retten har pålagt Britney Spears´ manager forbud mot å nærme seg superstjernen, og å slutte med det som betegnes som trakassering.

Per Øyvind Fange
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

- Lutfi dopet ned Britney, kuttet telefonlinjen og tok laderen til mobiltelefonen. Han skriker til henne, og skal ha kontroll over alt, sier Britneys mor Lynne ifølge AP.

Opplysningene kommer frem i et dokument fra en domstol i Los Angeles i dag.

Les rettens kjennelse her(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsteder)

Bekymret mor

Ifølge dokumentet skal Sam Lutfi, som betegnes som sangstjernens venn og manager, ha tatt fullstendig kontroll over livet til Spears de siste månedene. Dette har innebåret alt fra kontroll over økonomien til kontroll over paparazzifotografene som har forfulgt henne.

Kjennelsen fra retten er basert på et lengre vitnemål fra Britneys mor, som fortalte at det tette samarbeidet mellom Lutfi og Spears startet i oktober i fjor. Dette skal ha bekymret moren, spesielt etter at hun oppdaget at Lutfi forsøkte å holde datteren unna foreldrene.

- Han har i prinsippet flyttet inn i hjemmet hennes, sier Lynne Spears.

Far blir verge

Domstolen slår fast at «besøksforbudet» gjelder begge veier, og dermed får heller ikke Britney ta kontakt med Lutfi.

KRANGEL I RETTEN: Mandag ble det bestemt at James Spears (t.v.) fortsatt skal være verge for datteren. Moren til Britney Spears, Lynn (t.h.), var også til stedet under høringen. Foto: AP


(Saken fortsetter under bildet)

Den samme domstolen besluttet i dag at Britneys far James Spears skal være datterens verge mens hun er til psykiatrisk utredning. Dermed mislyktes advokat Adam Streisand i å komme inn i saken som Britneys advokat.

- Hun (Britney) har til meg gitt sterkt uttrykk for at hun ikke ønsker sin far som verge. Med han som verge vil hun bare bli enda mer urolig og bekymret, sa Streisand.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder