Kanye West tiltalt etter flyplassbasketak

(VG Nett) Superstjernen Kanye West risikerer fengsel etter at han i fjor høst gikk løs på en fotograf og hans kamera på LAX.

  • Merete Arnesen

Artikkelen er over 11 år gammel

Onsdag ble rapperen Kanye West tiltalt for legemsbeskadigelse, tyveri og hærverk i forbindelse med episoden på Los Angeles internasjonale flyplass 11. september i fjor hvor West og manageren/livvakten havnet i et basketak med en paparazzo.

Kanye West og Don Crowley knuste både blitzen og kameraet til fotografen og ødela dermed et utstyr til en verdi av 60.000 kroner. Episoden ble filmet av kjendisnettstedet TMZ.com og videoen som ble publisert viser at Crowley også prøvde å rive videokameraet ut av TMZ-fotografens hender.

VGTV:Se basketaket her!

LES OGSÅ:Kanye West-tirade slettet fra TV-program

Hvis 31-åringen blir dømt for alle tiltalepunktene kan han ende opp med en fengselsstraff på to og et halvt år. Manageren som er tiltalt for to tilfeller av legemsbeskadigelse, tyveri og hærverk risikerer fem års fengsel. Duoen skal møte i retten 14. april.

Dette melder Reuters. (VG Nett er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider)

Måtte droppe ferie

West og hans følge var på tur til Hawaii da basketaket fant sted, men kom aldri så langt da de ble holdt igjen av politiet og senere sluppet løs mot kausjon.

Kanye West har sikret seg 12 Grammy-priser i løpet av sin ni år lange karriere og vant to av disse under den forrige utdelingen i februar for ulike musikalske samarbeid.

Hans siste plate, «808s & Heartbreak» ble gitt ut i november i fjor.

Les også

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. TMZ: Kanye West kan bli tiltalt for forsøk på ran

  2. Kanye West raser mot paparazzier

  3. Kanye West mistenkt for vold mot 18-åring

  4. Slik feiret Kygo 25-årsdagen sin

  5. John Olav Nilsen dømt i voldssak

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder