JUBELRUS: Mathea-Mari Glittenberg jublet da det ble kjent at hun stakk av med seieren. Foto:NTB scanpix,

Mathea-Mari vant Melodi Grand Prix junior

Mathea-Mari Glittenberg (13) imponerte publikum med den egenkomponerte låten «Hashtag Online».

Martine Haug Nysether
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Bergensjenta gjorde inntrykk både på TV-seerne og de 7300 publikummerne som hadde tatt turen til Oslo Spektrum lørdag kveld. Inspirasjon til låten «Hashtag Online» har 13-åringen hentet ut fra egne erfaringer.

– Jeg synes folk er veldig mye på sosiale medier. Jeg er der kanskje litt for ofte selv også, men jeg ønsker at folk skal forstå hvor mye tid det tar og hvor mye man går glipp av, forteller Glittenberg og legger til:

– Folk glemmer å nyte øyeblikket, for de er mer opptatt av å vise andre hvor bra de har det, i stedet for å ha det gøy der og da. Man må bli mer opptatt av å ha det gøy

Rekordmange ønsket å være med i årets Melodi Grand Prix Jr. – og i alt ble hele 600 bidrag sendt inn. Men kun ti deltagere fikk opptre i kveldens finale, som ble ledet av programlederne Margrethe Røed og Tooji Keshtkar

Glittenberg legger ikke skjul på at det var en stor opplevelse å stå på scenen i i Oslo Spektrum.

– Det var helt ekstremt. Alle heiet på alle, og det var veldig god stemning. Jeg klarte ikke å stå stille, forteller 13-åringen.

Selv om Glittenberg var en av finalistene i «Norske talenter» i 2012, og spilte hovedrollen i Annie på Folketeateret i Oslo i fjor, trodde hun ikke at hun skulle stikke av med seieren i kveld.

– Det var veldig spennende å vente på at vinneren skulle blir ropt opp. Men jeg håpet at de skulle vente, så jeg kunne få leve litt lenger i håpet og fremdeles ha sjansen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder