GAMLE VENNER: Allerede i 2004 kunne U2s Bono og Apple-sjef Steve Jobs presentere sitt første samarbeid. U2 fikk sin eksklusive, sorte og røde iPod og Jobs fikk lov til å selge en eksklusiv U2-pakke på hele 448 låter. (AP Photo/Paul Sakuma) Foto:Paul Sakuma,AP

Apple gir bort den nye U2-plata

I forbindelse med Apples lansering av iPhone 6 kom det frem at den rykende ferske U2-plata gis bort til alle brukere av iTunes – en halv milliard mennesker verden over.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det har lenge vært et åpent spørsmål om når den nye platen til U2, som har fått navnet «Songs Of Innocence», skulle komme. Bandet har jobbet i studio i snart ett år, men tirsdag kveld ble det klart at lanseringen var nøye samkjørt med Apples lansering av iPhone 6.

U2 generelt og Bono spesielt var nære venner av den avdøde Apple-gründeren Steve Jobs, og de to partene har jobbet nært med hverandre helt siden Apple inkluderte iTunes Store i iTunes-teknologien i 2003.

Året etter, i forbindelse med utgivelsen av «How To Dismantle An Atomic Bomb», inngikk de et samarbeid som førte til at U2 fikk sin helt eksklusive svarte og røde iPod, mens Jobs og Apple på sin side ble eksklusiv tilbyder av en U2-pakke med hele 448 spor.

«Songs Of Innocence» er U2s første album siden «No Line On The Horizon» i 2009. Platen har vært innom flere produsenter, deriblant Danger Mouse (Gnarls Barkley), Flood (U2, New Order, Nick Cave) og Paul Epworth (Adele).

Samtidig ble singlen «The Miracle (Of Joey Ramone)» - åpenbart en hyllest til irenes første musikalske fascinasjon, The Ramones - sluppet og spilt under Apple-lanseringen.

Platen er eksklusiv for Apple inntil 13.oktober da utgivelsen også kommer i fysisk format.

U2 har det siste året vært aktuelle med «Rise Above», en single skrevet av Bono og The Edge fra deres Broadway-show «Spider-Man», «Ordinary Love» som er hentet fra filmen om Nelson Mandela og «Invisible» der inntektene gikk til RED, som er en aids-organisasjon startet av blant andre Bono.

Ingen av disse låtene er imidlertid med på «Songs Of Innocence».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder