Tar med nye musikknummeret til VG-lista!

Musikkvideopremiere: Goodbye Pants - «Flowers on the Moon»

Stian Blipp (25) og Anders Nilsen (26) har vært morsomme hver for seg, nå prøver de å være morsomme sammen.

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

Etter år med suksess hver for seg i forskjellige TV-program og prosjekter, fikk Stian Blipp og Anders Nilsen endelig tid til å gjøre noe sammen. Nå utgjør de to humorgruppen «Goodbye Pants» - og deres første prosjekt er musikkvideoen «Flowers on the Moon».

Musikkvideoen handler om to gamle country-travere som ser seg lei på at verdens største DJ-er har «stjålet» sjangeren deres, og de skal nå gi DJ-ene en smak av sin egen medisin.

– Vi begynte å tenke på låter som «Wake Me Up» og «Lovers on the Sun», og tenkte først at slike låter gjerne har typiske la-oss-dra-på-byen-tekster. Men så leste vi dem, og det er kun metafor etter metafor - og ofte gir det lite mening. «We're burning up, we might as well be lovers on the sun»? Hæ, liksom? sier Nilsen før Blipp fortsetter:

– Så da tenkte vi: Hvor langt kan vi dra dette? Vi satt i flere timer, og vi hadde nesten en konkurranse om hvem som klarte å skrive de dummeste setningene.

Sommerens store hit?

Tekstlinjer som «Fish Mountain Sandman is fire and rain now» og «Cause the scorpion blood is the heart of my face now» går igjen i låten som fredag har premiere på VGTV.

– Det gir jo absolutt ingen mening. Vi satt med to A4-sider med slik dritt, så vi måtte bare bestemme oss for hvilke setninger som var dummere enn de andre - og de tok vi, forteller Nilsen.

Om låten har noe hitpotensiale er guttene usikre på.

– Ja, sier Blipp.

– Du sier ja? Jeg sier ingen anelse. Man vet ikke hvordan den slår an. Men hvis sketsjen blir populær og folk synes den er morsom, så kan det hende at folk begynner å høre på låten også. Men låten kommer i tillegg til videoen.

For er det én ting som er viktig for den nye humorduoen er det at folk forstår er at de driver med nettopp det - humor.

– Det vi har vært, og fremdeles er redde for, er at sangen skal ta av og ingen skjønner at det er kødd.

– Ja, jeg kjenner meg igjen der for å si det sånn, sier Nilsen og sikter til fjorårets store sommerhit «Salsa Tequila». Låten, som kun består av spanske gloser, lå på VG-lista i 10 uker, med førsteplass som beste notering.

– Så det kommer sikkert til å skje her nå, men nå har vi i hvert fall sagt det offentlig at det er kødd, ler Blipp.

TIL RÅDHUSPLASSEN: Stian Blipp og Anders Nilsen tenkte nok ikke for noen uker tilbake at de skulle være VG-lista-aktuelle denne sommeren. Foto:Frode Hansen,VG

Tar med låta til VG-lista

Kødd eller ikke - Goodbye Pants har blitt booket til sin første spillejobb, og det er ikke en hvilken som helst spillejobb. Neste lørdag går de på scenen under VG-lista på Rådhusplassen.

– Er dere klare for å fremføre låten live foran 75.000 tilskuere?

– Er det nå vi skal lyve og si ja? spør Anders, før han fortsetter:

– Ja ja, kjempe forberedt. Nei da, men det blir spennende. Vi har ikke fremført låten på noen måte, så det blir spennende å se. Vi må prøve å få frem mest mulig av YouTube-sketsjen på scenen slik at det ikke blir slik at vi kommer som to cowboyer som synger en sang, og folk begynner å lure på hva faen det er vi driver med, sier Nilsen.

Har du lest? Nico & Vinz til VG-lista!

Arbeidet med musikkvideoen ga mersmak, og guttene ser ikke bort fra at det blir mange prosjekter sammen i tiden fremover.

– Planen var å lage denne fordi det passet, men i prosessen har vi kommet på mange andre ideer som jeg hvert fall kunne tenke meg å sette ut i livet, sier Blipp.

– Vi merket tidlig at vi lo av de samme helt idiotiske tingene, som «Fish Mountain Sandman». Jeg tror jeg lo så jeg gren av det første gangen. Så kanskje det er noe her, sier Nilsen før Blipp spøkefullt legger til:

– Men kun noe vennskapelig da.

Mer om

 1. VG-Lista Topp 20
 2. VG-lista
 3. Norsk musikk

Flere artikler

 1. Gjenopplev øyeblikkene fra Rådhusplassen

 2. Idol-Jesper, Sandra Lyng og Kvammen til VG-lista

 3. Staysman på rød løper: – Jeg har gått ned fire kilo på elleve dager!

 4. Stian Blipp om papparollen: – Føler jeg har kommet i veldig tidlig midtlivskrise

 5. Pluss content

  Talkshow-aktuelle Stian Blipp: – Fikk voksenverdenen rett i fleisen

Fra andre aviser

 1. Bergensere skal dynkes med 10.000 liter vann på scenen - for å underholde Oslo-folk.

  Bergens Tidende
 2. Nå får han eget talkshow i Bergen

  Bergens Tidende
 3. De gleder seg til å fornærme kjendiser

  Bergens Tidende
 4. – Bergenserne som flytter til Oslo, mister brodden

  Bergens Tidende
 5. «Hvorfor skal det vært fy-fy å gi folk det de vil ha?»

  Aftenposten
 6. - Det er mye jeg har skjønt at jeg ikke er så god til som jeg trodde

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder