KOMMER TIL BODØ: Astrid Smeplass, kjent fra årets «Idol»-konkurranse, skal være med på årets VG-lista-turné. Foto: Frode Hansen/VG

VG-listeshowet til Bodø for første gang

Det blir gratis folkefest i Bodø når VG-lista endelig kommer tilbake til Nord-Norge 24. juli.

Artikkelen er over syv år gammel

- Vi vet at nordlendingene er opptatt av musikk og festivaler - og det er ingen tvil om at Bodø er en musikkby. Det virker nesten som om interessen for konserter og festivaler er umettelig. Parkenfestivalen ble utsolgt hele sju måneder før første band går på scenen. Det sier noe om interessen. Derfor føler vi oss trygge på at dette er en konsert Bodø og Nordlands befolkning vil sette stor pris på, sier sponsor- og eventsjef Thomas Christiansen i VG.

KOMMER: Sirkus Eliassen. Foto: Jørgen Braastad/VG

Så langt er artister som ENVY, Eva & the Heartmaker, Sirkus Eliassen og Astrid Smeplass booket til konserten. Flere navn vil følge om kort tid.

- Vi planlegger å kjøre samme opplegg som vi gjør i de andre storbyene, der vi presenterer aktuelle artister som har dominert VG-lista i året som har gått. Vi er inne i siste fase med bookingen, og kan garantere at det blir et spennende konsertprogram. I tillegg er vi jo klar over den vitale musikkscenen som er her opp i nord, og ikke minst alle bandene og artistene som har kommet fra Bodø de siste årene. Derfor vil vi fokusere på at også lokale band får vist seg frem på scenen, sier Christiansen.

Det var på grunn av kostnader at VG-lista måtte kutte Nord-Norge fra turneen for noen år siden.

KOMMER: Envy. Foto: NTB Scanpix

- VG-lista er kjempestort arrangement, og det er også en kostbar produksjon. DNB har i år kommet inn som partner til VG-lista turneen, og de hadde samme ønske som oss om å få Nord-Norge inn på kartet igjen. Vi ville ikke klart å ta VG-lista til Bodø uten at DNB kom på banen. Nå gleder vi oss til å komme nordover med hele showet, sier Christiansen.

Årets VG-lista-turné starter tradisjonen tro med folkefesten på Rådhusplassen i Oslo. Dersom værgudene står arrangørene bi kan det komme opp mot 100.000 på VG-lista Topp 20-showet i hovedstaden, fredag 21. juni.

Deretter går turen til Stavanger 3. juli, Trondheim 10. juli, Bergen 17. juli og avsluttes i Bergen 24. juli.

Mer om

  1. VG-lista

Flere artikler

  1. VG-lista inntar Stavanger

  2. Klart for VG-lista Topp 20-show i Stavanger

  3. Slik blir VG-listashowet på Rådhusplassen

  4. Eventsjefen: - Det kommer til å bli en VANNvittig opplevelse

  5. Siste stopp på VG-listeturneen: Trondheim: Morgan Sulele: – Kan takke Jess Glynne

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder