KLAR: Astrid S, eller Astrid Smeplass som hun egentlig heter, har gjort sitt inntåg på hitlister verden over - og er nå klar for Skandinavias største gratiskonsert! Foto:Jan Petter Lynau,VG

Astrid S til VG-lista

Freddy Kalas og Admiral P, Nico D og Eben Jr kommer også!

Nå kan vi sette Astrid S, trioen Admiral P, Nico D og Eben Jr og Freddy Kalas på listen over artister som skal lage fest på Rådhusplassen.

  • Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Nedtellingen til VG-lista Topp 20-showet pågår for fullt, og det er kun to uker igjen før Skandinavias største gratiskonsert går av stabelen på Rådhusplassen i Oslo. Hittil har The Main Level, Jaa9 & OnklP, The Fooo Conspiracy, Marcus & Martinus, Staysman & Lazz, Katastrofe, Marion Ravn, Silya Nymoen og Margaret Berger som stiller som en trio og Kwabs meldt at de kommer for å underholde de flere titusener som skal stå og hoppe foran scenen.

Fredag kan VG avsløre at også Astrid S, trioen Admiral P, Nico D og Eben Jr og Freddy Kalas kommer!

– Største du kan gjøre

Astrid S som ble kjent gjennom «Idol»-deltakelsen for to år siden, ble for alvor stor denne våren etter singelslippet «»2AM» og samarbeidet med Shawn Mendes, som sendte henne til toppen av den amerikanske iTunes-listen. Forrige helg spilte hun sammen med Matoma på Findings festivalen på Bislett Stadion - og nå er hun klar for VG-lista.

– Det er det beste som kan skje. Jeg var med for to år siden, og det var veldig gøy. Dette er jo det største du kan gjøre som artist i Norge, og det er en stor ære å få være med i år.

Astrid S satser på å skape god stemning ved å vise at hun selv koser seg, og ved å ha det mest mulig moro på scenen. Hun håper at årets show vil by på noen overraskelser.

– Det hadde vært gøy å se noen artister som velger å sprenge noen grenser ved å finne på noe galskap eller noe kult stunt. Kanskje noen stagediver? Det hadde vært drit kult.

Du skal ikke stagedive selv da?

– Nei, det tør jeg ikke, ler hun.

Har du lest? «Nye» Astrid S: – Vil ikke spille på sex

ALLE GODE TING ER TRE: Nico D, Admiral P og Eben Jr er klare for å lage god stemning på Rådhusplassen i juni. Foto:Trond Solberg,VG

– En ære

Admiral P og Nico D var med på fjorårets store show med hiten «Engel» - men i år har de også med seg nykomlingen Eben Jr som slapp sin første singel, «Trå Varlig» i februar. Sammen med Admiral P, eller Philip Boardman som han egentlig heter, har de laget singelen «Drit i Kategori».

Admiral P og Nico D er svært takknemlige over å få være med to år på rad.

– Det er alltid hyggelig å stå på en stor scene, foran et stort og energisk publikum, sier Admiral P.

Nico D tror at nykomlingen Eben Jr bare vil gjøre gjengen og showet sterkere.

– «Unity is strength»: Som en trio i anledning årets show vil vi kunne støtte og backe hverandre på scenen, og med Global Citizen band i ryggen tror jeg vibbene blir uimotståelig for de fremmøtte, sier han.

Eben Jr gleder seg selvfølgelig til sitt første store show.

– Dette blir kjempe stort for meg. Det er en stor ære å få lov til å opptre på VG-lista-showet på Rådhusplassen foran så mange mennesker.

Har du lest? Alle gode ting er tre for Admiral P

Tiden går, og det er nå kun to uker til det hele braker løs i Oslo. Admiral P lover å lage show.

– Vi skal gjøre det vi kan gjøre best: Vi kommer med masse positiv energi. Så håper vi på fint vær, og at alle tar med seg godt humør og danseskoene.

– Blir ikke bedre

Låten «Pinne for landet» tok Norge med storm etter slippet i romjulen - og nå tar Freddy Kalas, eller Fredrik Auke som han egentlig heter, med seg allsangstemningen til Rådhusplassen.

FESTKLAR: Freddy Kalas lover god stemning på Rådhusplassen 20. juni. Foto:Pressebilde,Sky Agency

– Det er en vanvittig opplevelse jeg stadig kjenner suget etter, med en fantastisk arena og alt for mange allsangglade mennesker. Det kan rett og slett ikke bli bedre, mener 24-åringen.

I april slapp han låten «Fest hos Kalas» - så nå får bare publikum håpe på at Kalas tar med seg festen til VG-lista Topp 20!

HER er en oversikt over alle som kommer!

VG-lista har de siste årene vært en stor suksess, og stjerner som Rita Ora, Austin Mahone, Cody Simpson, Jason Mraz og Kiesza – for å nevne noen. I tillegg har kjente nordmenn som Sivert Høyem, Gabrielle, Admiral P, Adelén og Donkeyboy tatt turen innom hovedstaden for å underholde folkemengden som dukker opp for sommerens store konsert. I fjor fulgte hele 75.000 fra Rådhusplassen, og flere satt hjemme i sofaen og fulgte showet på NRK og VGTV.

VG-lista er et samarbeid mellom VG og P3, og de neste ukene vil vi slippe flere artister på Facebook, Instagram, NRK.no og her på VG.no. Følg med, og se om din favorittartist tar turen innom Rådhusplassen!

Et godt tips vil være å følge VG-lista Topp 20 på Instagram og Facebook, samt å følge P3 på Instagram.

VG-lista er et gratis heldagsarrangement, og allerede klokken 10.00 åpner aktivitetsområdet i byen, hvor publikum kan delta i ulike aktiviteter og konkurranser.

Startskuddet går lørdag 20. juni på Rådhusplassen i Oslo, før turneen reiser videre til Stavanger (1. juli), Bergen (8. juli) og Trondheim (15. juli).

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder