BLIR PROVOSERT: Svenske Tove Lo synes det er irriterende at mannlige artister ikke får kritikk dersom de kler av seg, mens kvinner får stygge kommentarer hvis de gjør det samme. – Derfor synes jeg det er kult å teste grensene litt. Ingen hadde brydd seg hvis jeg var en mann, sier hun. Foto:Alf Øystein Støtvig,

Tove Lo ble covret av Kygo: – Veldig kult!

Drar opp toppen på scenen

TØNSBERG (VG) Svenske Tove Lo (27) er ikke fremmed for å samarbeide med Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll.

  • Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Torsdag stod artisten på scenen på Slottsfjellfestivalen i Tønsberg. Der spilte hun blant annet kjempehiten «Habits (Stay High)», som i vår nådde en tredjeplass på amerikanernes Billboard-liste.

I begynnelsen av mai, under BBC Radio 1’s Live Lounge, ble nevnte låt dessuten covret av Kygo og Parson James. Akkurat dét er ganske stas, synes Tove.

– Jeg kjenner Parson ganske godt, faktisk – han er kjæreste med hårstylisten min, så vi har hengt litt sammen. Jeg har ikke møtt Kygo ennå, men han virker som en veldig bra fyr. Han og Parson klarte å gjøre «Habits» til en kul ballade. Det er det mange som har prøvd før, uten å lykkes!, sier hun til VG.
På spørsmål om hun kunne tenke seg å samarbeide med den unge bergenseren, er hun ikke i tvil:
– Absolutt! Det er bare å ringe!

Les også: Billboard: – Kygo er unik

Cyster på stemmebåndet

Torsdag var Slottsfjellfestivalens første dag, og 27-åringen er et av de heteste navnene på programmet.

– Nordmenn på konsert er gjerne litt tilbakeholdne, men samtidig føler jeg at jeg får god kontakt med dem – de gir meg mye kjærlighet, sier hun.

ÆRLIG LÅTSKRIVER: Toves låter handler gjerne om kjærlighet, og artisten legger ikkes skjul på at hun henter inspirasjon fra sitt eget liv. – Det blir kanskje litt vel utleverende til tider, innrømmer hun. Foto:Alf Øystein Støtvig,VG

Tove, som etter eget utsagn lager «rå og ærlig pop», har hatt et begivenhetsrikt år. Debutplaten «Queen of the Clouds» ble sluppet i fjor høst (til svært hyggelige anmeldelser), hun har vært ute på turné som oppvarmer for selveste Katy Perry, og altså gjort suksess med singelen «Habits (Stay High)».

Les også: Kygo: – Ja, jeg har kjæreste!

Imidlertid har ikke alt vært en dans på roser: Før jul ble Tove nødt til å avlyse europaturneen sin, en Oslo-opptreden inkludert, som følge av cyster på stemmebåndet. Men torsdag var hun altså på plass i Tønsberg – frisk som en fisk, skal vi tro artisten selv.

Det fungerer ganske bra! Jeg opererte vekk en cyste i januar, og etter det kunne jeg ikke gjøre noe som helst i to måneder. Det var tungt, sier Tove, og fortsetter: Stemmen min er alt jeg har, i hvert fall føles det sånn, og en stund var jeg rimelig nervøs. I dag er stemmen min mer følsom enn den var, og av og til blir jeg litt redd – men det føles veldig bra å være tilbake!

Les også: Så stor er Kygo i utlandet

Flasher puppene på scenen

I musikkvideoen til singelen «Timebombs» kastet hun klærne, et stunt som fikk særlig mye oppmerksomhet i USA. Enda mer ståhei ble det da Tove også begynte å trekke opp toppen sin under konserter.
– I USA sensurerte de bilder fra «Timebombs», og jeg fikk også mange kjipe kommentarer fra amerikanere. Da ble jeg ganske irritert. Hvorfor er det greit at Adam Levine i Maroon 5 viser frem rumpa si i musikkvideoer, mens jeg blir kalt for en hore? Hvis en kvinne har lyst til å vise frem brystene sine, skal hun få lov til det, mener Tove.

Har du lest? Thailand truer med fengsel for puppe-bilder

– Derfor har jeg testet grensene litt på ulike konserter, ved å løfte opp toppen, men nå har jeg ikke gjort det på en stund.
Blir det et nytt stunt under Slottsfjellfestivalen?

– Man vet aldri!, flirer Tove, og legger til:

– Men jeg tror egentlig det er litt for kaldt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder