Miley Cyrus og Robin Thicke fremfører "Blurred Lines" under fjorårets MTV Video Music Awards i New York. Foto:Eric Thayer,Reuters

MTV Video Music Awards: Husker du disse sjokkerende øyeblikkene?

Ett år er gått siden Miley Cyrus og Robin Thicke fikk hele verden til å twerke etter opptredenen på MTV Video Music Awards. Men det er ikke det eneste øyeblikket vi husker.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Seerne og publikum i salen glemmer aldri når Miley Cyrus stakk ut tungen og «twerket» med Robin Thicke til «Blurred Lines» – og dermed knuste Disney-stempelet sitt.

Det var slik furore rundt 21-åringen at hun ble tvitret om 306 100 ganger i minuttet, og dermed satte en ny rekord, ifølge The Sun. Men at en 21 år gammel jente danser med en skumfinger mellom beina er ikke det eneste vi husker i prisutdelingens 20 år lange historie.

Her er noen andre VMA-øyeblikk vi aldri glemmer:

1994: Michael Jackson og Lisa Marie Presley kysset

SØT ROMANSE: Under VMA i 1994 viste Michael Jackson og Lisa Marie Presley kjærligheten for hverandre. Foto:,Reuters

Kongen av pop fikk tiet kritikerne som tvilte på hans forhold til Lisa Marie Presley under Video Music Awards i 1994. Presley og Jackson var gift i to år, mellom 1994 og 1996, før ekteskapet tok slutt. De gikk ut på scenen sammen, kysset, og gikk tilbake igjen. Det eneste som ble sagt var av Jackson: «Og tenk at folk ikke trodde at dette ville holde.»

YouTube: Se klippet!

1999 Diana Ross leker med brystet til Lil' Kim

LEKTE PÅ SCENEN: Diana Ross sjokkerte publikum og seere, nesten like mye som Lil' Kim sjokkerte dem med den dristige kjolen. Foto:,REUTERS

Rapperen Lil' Kim ba om trøbbel når hun kom ut på scenen i en kjole som viste ene brystet under Video Music Awards i 1999. Hun hadde kanskje ikke trodd at det skulle komme fra Diana Ross.

«Motown»-divaen klarte ikke å holde seg fra å ta tak i brystet til rapperen når hun kom på scenene for å dele ut prisen for «Beste Hip Hop Video».

YouTube: Se klippet!

2001: Britney Spears fremfører «Slave 4 U»

HETT SHOW: I 2001 opptråde Britney Spears med en albino burmesisk pytonslange kalt Banana. Foto:,REUTERS

Etter at hun hadde sluppet noen roligere låter som «I'm Not A Girl, Not Yet A Woman», men fortsatt ikke klart å overtale folk om at hun ikke var den tyggistyggende jenta med musefletter som i «Hit Me Baby One More Time», valgte hun å sprite opp opptredenen under Video Music Awards i 2001.

På scenen ga hun en frekk versjon av «Slave 4 U», med en levende slange.

YouTube: Se klippet!

2002: Michael Jackson tok imot falsk pris

FIKK PRIS: Michael Jackson ble feiret som årtusenets artist, selv om vi bare var kommet til 2002. Foto:,AFP

Michael Jackson ble forvirret når han under Video Music Awards i 2002 skulle opp for å ta imot en spesiell pris for å markere bursdagens hans. Etter at Britney Spears kalte ham årstusenets beste artist, bestemte han seg for at det var det prisen var for.

Det gikk nok ikke opp for ham at vi bare var to år inn det nye årtusenet.

YouTube: Se klippet!

2003: Madonna kysser Britney Spears og Christina Aguilera

KJENDISKYSSET: Dette kysset mellom Britney Spears og Madonna ble snakket om verden over i 2003. Foto:,AP

Under MTV Video Music Awards i 2003 sang Madonna, Britney Spears og Christina Aguilera «Like A Virgin», men det var ingenting jomfruelig med kysset de delte på scenen.

Madonna sa i et intervju noen år etter kysset at hennes datter, Lourdes, spurte om hun var homofil. Madonna forklarte da for sin datter at kysset på scenen ikke var seksuelt, men klargjorde det med at hun gjorde det for å gi energi til Britney.

– Du skjønner at mamma er popstjernen, og Britney er babypopstjernen. Jeg kysset henne for å gi min energi til henne, sa Madonna ifølge Sky News.

YouTube: Se klippet!

2007: Britney Spears comeback med «Gimme More»

IKKE FORNØYD: Comebacket gikk ikke helt som planlagt for Britney Spears i 2007, og kritikken haglet inn etter denne opptredenen. Foto:,AFP

Et comeback i musikkindustrien går ikke alltid like bra, og det måtte Britney Spears erfare under Video Music Awards i 2007.

Kort tid etter at hun barberte hodet og angrep en fotograf med et paraply, var sangeren tilbake på jobb. Den gangen ble dog fremførelsen preget av disorientert dansing og dårlig miming. Kritikerne var ikke nådige mot Spears, og det kom frem at hun selv også var misfornøyd med fremførelsen.

YouTube: Se klippet!

2009: Lady Gaga blør under «Paparazzi»

HENGENDE: Lady Gaga sjokkerte både publikum og seere når det plutselig rant blod fra brystet hennes under VMA i 2009. Foto:,AP

Det er alltid glitter og glamour under Video Music Awards, men i 2009 fikk vi også se en del blod også. Etter å ha spilt piano med foten, begynte Gaga å «blø» fra brystet.

Showet skal ha vært et spill for paparazziene, som hele tiden fulgte henne.

YouTube: Se klippet!

KJOLE AV KJØTT: Lady Gaga i en noe kontroversiell kjole under VMAs i 2010. Foto:,Afp

2010: Lady Gagas kjøttkjole

Vi har sett Lady Gaga i mange både rare og fascinerende kreasjoner, men hun tok pusten fra alle når hun dukket opp på den røde løperen for Video Musiv Awards i en kjole laget av en kjøtt. Hun matchet den også med sko og hatt.

PETA var blant dem som reagerte på stilen: både kjolen hun brukte under VMA og kjøttbikinien hun var kledd i på forsiden av japanske Vogue Homme.

2011: Beyoncé avslørte graviditeten

Under en opptreden under Video Music Awards i 2011 avslørte Beyoncé at hun og rapperen Jay Z ventet sitt første barn. Hun dro jakken til siden, og strøk seg på den tydelige babykulen og smilte bredt.

– Jeg vil at dere skal reise dere. Jeg vil at dere skal føle kjærligheten som vokser inni meg, sa hun fra scenen.

BABYKUL: Det var en fornøyd Beyonce som viste frem en tydelig gravid mage under VMA i 2011. Foto:,wenn.com

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder