MGP-MAKKERE: «X Factor»-kjendis Annsofi Pettersen har en solid bakmann - MGP-kongen Alexander Rybak har skrevet både tekst og melodi for henne. Foto: KRISTER SØRBØ OG MATTIS SANDBLAD

Rybak gjør MGP-comeback som låtskriver for realitykjendis

NRK tviholder på artistnavn og låtskrivere før kveldens kunngjøring, men VG vet at Alexander Rybak (26) er MGP-aktuell igjen.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL
Melodi Grand Prix - hjemmeside

Fire år etter at han knuste alle stemmerekorder i Moskva i 2009 og stakk av med Eurovision-seieren , er Rybak tilbake som MGP-låtskriver.

Han skal ikke på scenen selv, men sender i stedet Sarpsborg-jenta Annsofi Pettersen (18) - kjent som «X Factor»-finalist fra 2010 - ut på podiet. Selv nøyer Rybak seg med å spille fele på den innspilte låten.

Det får VG bekreftet fra flere hold.

Sunget sammen før

Rybak og Pettersen har sunget sammen før, senest duetten «Baby It's Cold Outside» på Rybaks julealbum, som ble sluppet før jul.

Det var da han så den da 15 år gamle sangfuglen på TV at Rybak fikk øynene opp for talentet.

- Jeg digger det hun gjør! Hun har en helt unik og spesiell stemme, uttalte Rybak til Sarpsborg Arbeiderblad rundt plateslippet for to måneder siden.

- Det er veldig givende å samarbeide med Annsofi. Hun er energisk og alltid godt forberedt, sa han til avisen.

Pettersen, som synger med hes stemme på grunn av en medfødt stemmefeil , forklarte også til SA.no at hun har lært mye av Rybak.

- Jeg føler meg privilegert som har fått muligheten til dette. Det har vært utrolig inspirerende og morsomt. Han er veldig dyktig.

Helt tause

MGP-samarbeidet, hvor Rybak både har komponert låten og skrevet teksten, er det imidlertid ingen av de to som vil bekrefte. VG har vært i kontakt med Rybak, som ikke ønsker å kommentere.

Grappa Musikkforlag sier at de ikke kjenner til MGP-planene.

Også Dag Solheim, manager for Annsofi, er ordknapp.

- Dette har vi ingen kommentar til, sier han.

Vivi Stenberg, ny MGP-general i NRK, har følgende uttalelse til VG:

- I dag er det fullt fokus på lansering av første pulje artister, låter og låtskrivere, så vi kommenterer ikke noe utover dem.

Nye, omstridte regler

NRKs nye PR-strategi går nemlig ut på at ingen av artistene eller låtskriverne skal offentliggjøres før inntil tre dager før hver delfinale.

LES OGSÅ: MGP-artister fortviler over nye regler

DISKUTER: Hva synes du om de nye reglene til NRK og MGP? Kjør debatt i kommentarfeltet nederst i artikkelen!

Annsofi Pettersen skal etter det VG kjenner til, fremføre Rybaks låt i delfinalen i Florø 26. januar.

FLERE MGP-NYHETER HER

Lekkasjer

Til tross for hemmelighetskremmeriet har en rekke navn likevel lekket ut. VG kunne tidlig avsløre at Datarock, Anine Stang, Hans-Erik Dyvik Husby, Mimi Blix, Shackles, Carina Dahl, Sirkus Eliassen og Winta er blant kandidatene. Gaute Ormåsen er også aktuell.

I går meldte også Telemarksavisa at NRK Telemark selv hadde røpet på lufta at Emil Solli Tangen, lillebror til Didrik Solli Tangen, skal i ilden sammen med Gromth. I tillegg skal de ha lekket at Vidar Busk og Julie Bergan er aktuelle.

NRK kunngjør i kveld, onsdag, hvilke artister som skal konkurrere i den første delfinalen i Steinkjer førstkommende lørdag.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder