REISTE MED ET SMIL: Selv om Bieber stormet av scenen under konserten på Chateau Neuf, reiste han med et smil om munnen. Noen heldige fans fikk ta bilde med ham på Gardermoen. Foto: Sandblad Mattis , VG

Universal: Ingen kontrakt med Bieber om antall låter

Det forelå ingen kontrakt om at Justin Bieber (21) skulle spille seks låter under konserten på Chateau Neuf i Oslo.

  • Angelica Hagen

Artikkelen er over fire år gammel

Bieber ble irritert over et par fans, og utbrøt «OK, I'm not doing the show!» etter bare én låt under minikonserten. Så forlot han scenen- og senere landet.

Gjermund Moastuen, markedssjef i Universal forteller at det ikke har foreligget en konkret kontrakt mellom Justin Bieber og Universal Music om selve arrangementet på Chateau Neuf.

– Vi laget en plan med TV 2 om antall låter. Det har ikke foreligget noen kontrakt mellom oss og Bieber om hvor mange låter han skulle spille, dette er heller ikke normalt ved arrangementer som dette. Men intensjonen i dialog mellom TV 2, Universal Music og Biebers management har jo hele tiden vært at han skulle fremføre seks sanger på minikonserten, sier han.

– Vil dette likevel få konsekvenser for Bieber og hans management?

– Det kan jeg ikke kommentere på nåværende tidspunkt, men vi er i dialog med dem, sier Moastuen.

Kommentar: «Et jaget idol»

De snaue 1000 publikummerne som var tilstede måtte dermed gå slukøret hjem, da Bieber avbrøt seansen etter låten «Boyfriend». Foranledningen skal ha vært at han ba om et håndkle for å tørke opp vann på scenen, og hisset seg opp over en noe uklar situasjon som oppsto. Bieber har beklager overfor fansen på Instagram.

Sender Bieber-program

Planen var at TV 2 skulle sende minikonserten i et program 13. november. Kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl sier at det ikke er sikkert at de vil vise «konsert-skandalen» under programmet.

TV 2 om Bieber: Har brutt avtalen

– Vi skal få til et program ut i fra det vi har. Det vil ikke bli et konsertprogram, som planlagt, men mer en dokumentar. Det er for tidlig å si om selve konserten vil være med i programmet, sier han til VG.

– Vi har hatt et møte med Universal i dag og jobber nå sammen for å løse dette på best mulig måte, legger han til.

Les også: Justin Bieber forlot intervju i sinne

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder