GIR SEG MED STIL: – Vi har eksistert i 20 år og det føles naturlig å oppsummere det hele som en evig rekke av suksesser, sier DDR, bandet med uoffisiell norgesrekord i færrest antall konserter på 20 år. Hærførere i bandet er Berit Boman, Atle Antonsen og Johan Golden. Den 17.mars 2017 er det klart for bandets avskjedsshow, «Das war das».

GIR SEG MED STIL: – Vi har eksistert i 20 år og det føles naturlig å oppsummere det hele som en evig rekke av suksesser, sier DDR, bandet med uoffisiell norgesrekord i færrest antall konserter på 20 år. Hærførere i bandet er Berit Boman, Atle Antonsen og Johan Golden. Den 17.mars 2017 er det klart for bandets avskjedsshow, «Das war das». Foto: Paal Ritter

Golden og Antonsen legger ned DDR - i Spektrum!

Ingen skal beskylde Johan Golden og Atle Antonsen for å være beskjedne i sitt musikalske prosjekt DDR: I mars tar de et endelig farvel og håper å fylle hele Oslo Spektrum.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er det kun et fåtall store norske artister som har klart, og DDR – et dønn seriøst useriøst band som oversetter norske slagere til tysk – er vel med all respekt ikke i denne ligaen til daglig, Atle Antonsen?

– Det er dessverre ingen større sal i Oslo, svarer Antonsen med et skuldertrekk og ramser heller opp alle de celebre gjestene som står ved deres side i Spektrum den 17. mars neste år.

Les også: Her drukner Atle Antonsen i kvinnerumper ...

– Når vi nå velger å ta med oss de artistene i Norge som pr. i dag er det ypperste landet har å by på, så sørger vi for at vi kan trekke oss tilbake med den aller beste konserten det er mulig å holde på norsk jord. DDE, YLVIS, Lars Lillo-Stenberg, Michael Krohn, tidligere medlem Kristopher Schau, Katzenjammer og ikke minst Biff Malibu fra Norges nest beste rockeband Gluecifer vil sørge for at vi kan få brukt opp overskuddsammunisjonen vår og gå ut med en kakofoni av smell.

– Hele DDR startet vel som en reaksjon på DDE – jeg tenker ikke minst på «Mein Arsch» og «Hier wird es Leben, Rai-Rai»; nå sluttes sirkelen?

– For oss som hadde et budskap å fremme, var det naturlig å gripe fatt i det bandet i landet som har best grep om den norske folkesjelen, nemlig DDE. Ingen er flinkere til på utspekulert vis å nå inn til de norske hjerterøtter enn nettopp dem, derfor var valget enkelt, sier Atle Antonsen.

Visste du? Fem råd til DDE – fra DDR

DDR har sine egne røtter helt tilbake til 1998. Kjernen består av Atle Antonsen (Attila), Johan Golden (Junghanz) og Berit Boman (Beritz). Sistnevnte må visst ta noe av skylden for at DDR abdiserer fra den norske rock-tronen.

– Beritz, som er den i bandet vårt som spiller på sex (utspekulert og kun som et kynisk virkemiddel det også), er på hell rent fysisk. Rumpa hennes er heldigvis fortsatt hva den en gang var, altså legendarisk, men vi vet ikke hvor lenge det vil vare. Så for å kunne levere ypperste kvalitet, som vi har gjort det til en vane å gjøre, så tar vi ingen sjanser og kaster inn sessen mens leken er god, sier Antonsen, som iler å legge til:

LEGENDARISK: Beritz (Berit Boman) og hennes - ifølge bandet selv - legendariske akterspeil er en viktig og sexy ingrediens i DDRs show. Foto: Paal Ritter

– Vi kommer naturligvis til å kjøre en bootcamp med rassfokus frem til konserten i mars, seks måneder med kun trappe- og utfallstrening skal sørge for at akterspeilet fortsatt skal kunne nytes til det fulle av vårt kresne publikum, sier han.

Ubeskjedent oppsummerer Atle Antonsen tyve år med åndelig kulturutveksling med den østtyske og tyske kultur.

AHA!: DDR allierte seg med Wenche Myhre for å lansere «Norwegische Superknüller» (VG+)

–Vi kan stolt skilte med å være Norges lengstlevende band som har spilt minst. I løpet av 20 år har vi spilt ca. 50 konserter, og det er en rekord det skal bli vanskelig å slå, melder Antonsen fornøyd.

– Og siden du ikke spør oss om hvor viktige vi har vært for norsk musikk- og sjelsliv, så gjør vi det selv. Og svaret er; veldig viktig. Det ser man av de artistene som har klort på døren for å få lov til å gjeste oss under våre konserter, ja det har nærmest vært som et evig «Hver gang vi møtes» hele reisen. Wenche Myhre, DDE, Prepple Houmb, Michael Krohn, Morten Abel, Onkl P, Oslo Ess, Katzenjammer und so weiter, und so weiter.

– Har avskjedsforestillingen i Oslo Spektrum fått et navn?

– Etterpå skal vi nyte vårt otium og vite at vi utgjorde en forskjell. Det er lett å SI at man skal utgjøre en forskjell, men å gjøre det? Vi sier som Fleksnes: Das War Das,. Dét er navnet, sier Antonsen.

Eller dett var dett. Fleksnes snakket nemlig ikke så godt tysk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder