Videopremiere: Jaa9&OnklP: «En av dem»

Mer melodiøse enn noensine er Jaa9&OnklP klare for å servere positive sensommervibber med sin nye single, «En av dem».

 • Stein Østbø

Artikkelen er over tre år gammel

På den Mats Lie Skåre-produserte singlen lefles det med funk-takter (låta inneholder dessuten den første saksofonsoloen i duoens historie!) og fremstår mer melodisk enn vi er vant til fra Jaa9&OnklP.

Videopremieren til «En av dem» får du her på VGTV!

– Jo, det er kanskje mer melodiøst enn før. Vi har vel hatt en tendens til at jo finere beats vi har hatt, så forventer folk en lys tekst også, men der har vi tidligere pøst på med mørke ting. Men denne gangen er faktisk hele låten positiv. Kanskje vi har modnet? undrer Jaa9, alias Johnny Engdal Silseth (34).

LEST DENNE?: OnklP: – Jeg har gått i Jokke-fella

– Det er bare kult å spre litt positive ting når det er så mye dritt rundt om i verden. Ta noen minutters avbrekk fra all bullshiten og bli i godt humør igjen, supplerer Pål «OnklP» Tøien (32).

I forlengelsen røper gutta at de er klar for ny skive i oktober.

– Vi kan vel offentliggjøre tittelen nå? Ok, den heter «Gamle hunder, nye triks». Det er det det er; de samme gamle oss, men vi velger å tro at vi er på vei inn i noe nytt, også inn i noe mer melodiøst, sier de.

Saken fortsetter under bildet

GODE VIBBER: Jaa9&OnklP vil servere deg positive vibber i sensommersola med videoen til sin nye single «En av dem». Svein André Hofsø - selveste Detektiv Downs (i midten) - spiller hovedrollen i videoen. Foto: Therese Alice Sanne VG

Jaa9& OnklP har snart holdt det gående som duo i femten år og er for superveteraner å regne innen norsk hiphop. Mye har forandret seg på disse årene, ikke minst internt i hiphop-miljøet.

– Før så var det mye mer skuling på hverandre, men nå er jo alle venner. Kanskje fordi vi har blitt eldre? Men da er det også utrolig kult å dra rundt på hiphop-arrangementer, alt blir bare positivt.

– Slutt på all beef, altså?

– Det er sikkert noe, men det legger ikke vi oss oppi. Det er plass til alle, mener Jaa9&OnklP.

Samtidig har gutta aldri vært travlere enn nå, ikke minst etter OnklPs suksess med TV2-programmet «Hver gang vi møtes», låta «Styggen på ryggen» og bandet De fjerne slektningene.

– Alle de tingene der ga oss en boost og kom på et tidspunkt da jeg trengte det veldig mye, sier OnklP.

LES: Terningsekser til «Styggen på ryggen»!

– Og selv om man blir gjenkjent, så er det bra for businessen. Det har løfta opp katalogen vår, og selv om vi alltid har vært mye ute og spilt, betyr dette at vi kan komme rundt til de samme byene og spille på større steder og for flere folk.

– Ingen kollisjoner mellom prosjektene Jaa9&OnklP og OnklP & De fjerne slektningene?

– Nei, det er helt i synk - Jaa9 er jo med på våre show også. De to tingene har på en måte glidd litt inn i hverandre, sier OnklP.

LES OGSÅ: Hyller OnklPs åpenhet (VG+)

I videoen til «En av dem» har Jaa9&OnklP for en gangs skyld trådt inn i bakgrunnen som videoens hovedpersoner og overlatt rampelyset til Svein André Hofsø (37).

Det er ikke Hofsøs første hovedrolle. Han ble kjent gjennom Bård Breiens «Detektiv Downs» for tre år siden, og det er nettopp Breien som har regissert den nye Jaa9&OnklP-videoen.

– Det var hans idé å bruke Svein André. Han ga låta et ekstra perspektiv som vi ikke hadde tenkt på i utgangspunktet. Det var supert å jobbe med en skuespiller som Svein André, sier Jaa9.

– Og han sto på og jobba hardt hele dagen! Det var rått å se en proff skuespiller i action. Det var en god dag på settet med masse positiv stemning. Og så var det deilig å være statist i sin egen video, sier OnklP.

Hovedpersonen selv bedyrer at han ikke ble sliten.

– Jeg måtte strekke ut litt, men jeg er vant til lange dager på settet fra «Detektiv Downs», så jeg ble egentlig ikke så sliten, sier Svein André Hofsø.

Mer om

 1. Hver gang vi møtes

Flere artikler

 1. OnklPappa!

 2. OnklP og Sandra Lyng hyller kjærligheten sammen

 3. Mathias (29) designer klær for Post Malone

 4. «Det er det eneste stedet å være om du driver med musikk i Norge»

 5. Embret grovt hetset - slik slo han tilbake

Fra andre aviser

 1. Nytt album: Ujevn biografi fra OnklP

  Aftenposten
 2. Lover å lage fest med nye hits og gamle svisker

  Fædrelandsvennen
 3. Ny plate fra OnklP & Slekta: Tekstene er fremdeles fulle av gode observasjoner og gjenkjennelige scenarioer

  Aftenposten
 4. Lover å lage fest med nye hits og gamle svisker

  Fædrelandsvennen
 5. Han var med å forme norsk hiphop

  Fædrelandsvennen
 6. «Ideen om et kongehus passer ikke med et moderne menneskesyn»

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder