KOMMER: Countrydronningen Carrie Underwood, her på Times Square i New York nyttårsaften i fjor. Foto: Carlo Allegri , Reuters

Countryfansen raser mot Oslo-festival

Arrangøren til VG: – Ektremt trist

Når Oslo Spektrum åpner dørene for festivalen Country to Country førstkommende lørdag, er det med mange misfornøyde gjester i salen.

Selv om den amerikanske superstjernen Carrie Underwood (32) for lengst har meldt sin ankomst, er billettkjøperne langt fra imponert over resten av festivalprogrammet til C2C Country 2 Country 8. mars.

Massiv kritikk

På festivalens egen Facebook-side flommer det over med kommentarer fra mennesker som ikke mener arrangørene holder det de har lovet når de hevder at «Carrie Underwood topper plakaten og kommer til å få selskap av flere av verdens beste countryartister akkurat nå».

Nå er nemlig alle artistene kunngjort, og Carrie Underwood får selskap av svenske Jill Johnson (42), det britiske bandet Pauper Kings og amerikanske Lauren Alaina (21). Fansen som har gledet seg til arrangementet, er ikke enig i at de andre tre er verdens beste countryartister akkurat nå.

«Ikke rart folk er forbanna. Is i magen betalte seg denne gangen», skriver en som hadde tenkt å kjøpe billetter, men som nå er glad for at han ikke har kommet så langt.

Føler seg lurt

«Skuffende program», «Not happy», «Dette bør vel kalles en Carrie Underwood-konsert», «Håpløse greier», «Føler oss lurt», «Pengene tilbake» og «Godt det er øl i baren, sier jeg bare», skriver andre misfornøyde countryfans.

«Pauper Kings med 2000 visninger på YouTube? Utrolig hvor useriøse arrangørene viser seg å være», tordner en skuffet festivalgjenger.

HOVEDARTIST: Carrie Underwood, her på Grammy Awards i L.A. for et par uker tilbake. Foto: Mario Anzuoni , Reuters

«Lurer på hvordan det går an å arrangere konsert(er) så ekstremt useriøst som dette! Det er jo helt tragisk. Er 10 dager til konsert og KUN én artist som er booket!», raste en misfornøyd billettkjøper 24. februar.

«Skikkelig skuffelse å se hva dere har klart å skrape sammen ... Hadde aldri kjøpt billetter om dette ble annonsert tidligere», skriver en annen fire dager senere, når alle fire artistene er kunngjort.

«Mange føler seg svindlet!», skriver én, mens et stort antall har postet meldinger der de prøver å selge billettene de har kjøpt for en lavere sum enn de selv ga for dem.

Arrangøren: – Bra program

Det er FKP Scorpio i Sverige som arrangerer C2C i både Norge, Sverige og Danmark. Markedsdirektør Nicklas Westergren sier til VG at han har fått indikasjoner på den norske misnøyen.

– Det er ekstremt trist, selvsagt. Vi synes selv at vi har et veldig bra program – det samme som i Sverige og Danmark. Carrie Underwood er en kjempestjerne, og Jill Johnson er Skandinavias største countryartist. Lauren Alaina er et nytt stjerneskudd, og Pauper Kings er på fremmarsj, sier han til VG.

Westergren opplyser at de solgte massevis med billetter i Norge da Underwood ble kunngjort.

– Vi føler ikke at vi har lovet noe vi ikke holder. Når vi skriver at hun får selskap av noen av verdens beste innen country, så mener vi det, legger svensken til.

C2C arrangeres også i London, Glasgow og Dublin, med de samme artistene, men med en rekke andre superstjerner i tillegg, deriblant Miranda Lambert og Eric Church.

– Der er arrangementene mye større og strekker seg over flere dager. Det kan ikke sammenlignes, mener Westergren.

KOMMER: Jill Johnson. Foto: Linda Næsfeldt ,

Halvert

Mange nordmenn reagerer også på at det har tatt så lang tid å presentere hele rekken med artister. Antallet trekkplaster er halvert siden festivalen for første gang fant sted i fjor. Da gikk til gjengjeld arrangementet over to dager, med Lee Ann Womack, Lady Antebellum, Jason Aldean, Brantley Gilbert, Kip Moore, Luke Bryan, Florida Georgia Line og Dugh Seegers på programmet.

«Kryss i taket, programmet er klart. Og det en hel uke før konserten», lyder det i en ironisk kommentar.

FKP Scorpio sier de har vært helt tydelige på at festivalen i år kun ville strekke seg over kun én dag.

– Vi solgte ikke nok andre dagen i fjor, så derfor gjør vi det sånn i år. Vi er ikke misfornøyde og tror at publikum får en veldig kul countryfest. Men vi skulle gjerne hatt artistene klare tidligere, innrømmer Westergren.

– Betyr de negative reaksjonene at dette kan bli kroken på døren for neste års festival i Norge?

– Når får vi se hvordan det går. Dette er et helt nytt konsept, svarer markedsdirektøren.

POPULÆRE: Brad Paisley kommer ikke til Seljord i sommer, men Carrie Underwood besøker Oslo Spektrum førstkommende helg. Her på Country Music Awards i Nashville før jul. Foto: Harrison Mcclary , Reuters

VG har vært i kontakt med Facebook-siden i Norge, men de vil hverken kommentere stormen i kommentarfeltene eller oppgi hvem som er ansvarlig for siden. De henviser til FKP Scorpio i Sverige.

Enda en nedtur

Kontroversen kommer i kjølvannet av en annen stor countryskuffelse. For om lag en uke siden fikk alle som har kjøpt billetter til Coutnryfestivalen i Seljord i juli, den nedslående beskjeden om at hovedattraksjonen, amerikanske Brad Paisley, likevel ikke kommer. Det hadde da vært spekulert i lang tid på om Paisley kom til å dukke opp, etter at han hadde avlyst alle andre show i Europa.

I stedet trøster countrystjernen norskefansen med å love å ta turen sommeren 2017.

Paisley og Underwood er for øvrig mangeårige kolleger. De har opptrådt sammen en rekke ganger og var senest i november vertskap for verdens største countrygalla – Country Music Awards – i Nashville.

Carrie Underwood fikk hele verdens oppmerksomhet rettet mot seg da hun vant «American Idol» i 2005. Siden har hun gitt ut en rekke album, deriblant «Some Hearts», «Carnival Ride», «Play On» og «Blown Away». Hun er for tiden aktuell med plata «Storyteller», som debuterte med annenplass på Billboard 200 og førsteplass på countrylista i USA. Hun har høstet en rekke priser, ikke minst har hun blitt kåret til «Årets Entertainer» under Country Music Awards to ganger.

Dette er hennes aller første norgesbesøk.

Nysgjerrig? Her kan du lese om da Carrie tok til tårene på prisfest – og om hvorfor hun misliker valentindagen

Carrie Underwood vant mest – igjen

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder