JOBBER MED DE STØRSTE: Cashmere Cat, mindre kjent som Magnus August Høiberg. Foto: UFA Foto: ,

Magnus (27) jobber med Kanye West

Den norske produsenten Cashmere Cat har laget en låt sammen med en av verdens største hip hop-artister.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

En rekke nettsteder melder at Kanye West rundet av en motevisning i New York for hans nye Adidas-kolleksjon med å spille låten «Wolves».

Den er produsert av Magnus A. Høiberg fra Halden, bedre kjent som Cashmere Cat. Han har tidligere fått terningkast 6 i VG. En annen produsent, Sinjin Hawke, er også involvert i West-låten.

På vokal har West med seg Vic Mensa og Sia, sistnevnte er kvinnen bak en av det siste årets største internasjonale hits, «Chandelier».

– Låten har vært «in the making» lenge. Det første utkastet ble laget i London for snart to år siden. Magnus er veldig fan av Kanye, så det er klart at dette er stort for ham, sier Cashmere Cat-manager Vegard Waske.

The Guardian beskriver låten som dyster, men med «turbokraft». De skriver også at stemningen på motevisningen tok seg betraktelig opp da den ble spilt – og at Beyoncé og Jay-Z var blant dem som reiste seg fra stolen for å danse.

Cashmere Cat har seilt opp som et hett produsentnavn de siste årene, og bor for tiden i New York.

I fjor bidro han med produksjon på et av de største popalbumene fra USA, Ariana Grandes «My Everything». Han skal også på turne med Grande i år. Oslofolk kan bivåne ham live på Vulkan 24. april.

FÅR NORSK HJELP: Kanye West (nr. to fra venstre), omgitt av modeller på torsdagens visning under Fashion Week i New York, hvor hans nye låt hadde premiere. Foto: AP Foto: ,

Ifølge Dancing Astronaut er «Wolves» en ny singel fra Kanye Wests kommende album. Manager Waske kan ikke bekrefte dette per nå.

– Vi vet lite angående det rent utgivelsesmessige.

Hva betyr dette for Cashmere Cats anerkjennelse og etterspørsel i USA?

– Enormt mye.

Kanye West selv har de siste ukene markert seg både som hitmaker og bråkmaker.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder