STREAMES MYE: Kurt Nilsen danker ut internasjonale artister på listen over de mest populære artistene på WiMP de siste fem år. Foto:Frode Hansen,VG

Kurt Nilsen topper strømme-liste

Kurt Nilsen (36) slår flere internasjonale stjerner når han nå troner øverst på listen over 100 mest spilte artistene på WiMP de siste fem årene.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Redaksjonssjef i WiMP/TIDAL, Sveinung Rindal, sier til VG at de jublet da de fant ut at en av Norges mest folkekjære artister lå på toppen.

– Det er mildt sagt imponerende at Kurt Nilsen er vår mest spilte artist i løpet av disse 5 årene, vi jublet da vi fant ut det. I tillegg til juleplaten med Kringkastingsorkesteret, har han etter hvert en solid produksjon bak seg, både på engelsk og norsk, som har gjort det sterkt i WiMP. Han er selvsagt en av Norges mest folkekjære artister, sier han.

For fem år siden ble musikktjenesten WiMP lansert i Norge, og torsdag slapp de listen som viser de mest spilte artistene på tjenesten de siste fem årene.

Sammen med internasjonale stjerner som Adele, Rihanna, Justin Bieber og Coldplay finner vi Kaizers Orchestra, Karpe Diem, Donkeyboy, Maria Mena og Kurt Nilsen. Sistnevnte er i toppen av listen, og er dermed den meste populære artisten på strømmetjenesten.

Nilsen er selv fornøyd med listeplasseringen.

– Det er helt utrolig og jeg er bare så takknemlig overfor alle som hører på musikken min. Det gleder meg også stort at norske artister har en så stor andel hos WIMP, det lages så mye fantastisk musikk i Norge og da er det bra at det streames også, sier han til VG.

VG +:Kurt Nilsens første jul alene med barna(krever innlogging)

Det er julealbumet som Nilsen laget med Kringkastingsorkesteret (KORK) i 2010 som har gjort ham så populær på strømmetjenestene, for det er ikke bare på WiMP som Nilsen har utmerket seg de siste årene.

Julealbumet har i skrivende stund 363,8 millioner avspillinger på Spotify – og det var derfor ikke overraskende at albumet «Have Yourself A Merry Little Christmas» igjen hadde funnet veien til førsteplassen på VG-lista, for fjerde året på rad.

– Det er så uventet, og det slår meg rett i trynet hvert år. Jeg tenker alltid: «Hva er det som skjer?». Jeg vet ikke hva jeg har gjort, men det er like stort for meg hvert år. Jeg er bare heldig som får holde på med det jeg gjorde for fire år siden, sa Nilsen til VG i desember.

VG-lista tallene baseres på salgstall, og strømmetallene fra Spotify og WiMP.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder