Dagens ord fra Michael Jackson...

(VG Nett) Det er ikke enkelt å få en kommentar fra Michael Jackson (46), men nå har journalistene som dekker rettssaken funnet ut hvordan de skal få popstjernen til å snakke.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Michael Jackson og faren Joe på vei ut av retten tirsdag denne uken. Jackson smiler alltid når dagene i retten er over. Foto: AP

Tirsdag i forrige uke svarte Michael Jackson at han følte seg "bra", men "sint" da han forlot rettssalen. Etter å ha hørt søsteren til anklageren torsdag svarte Jackson at dagen i retten hadde vært "interessant" og "frustrerende".

Fredag oppsummerte Jackson den første uken av rettssaken med det som må betegnes som en skikkelig godbit for journalistene - en hel setning: "Det gikk veldig bra, veldig bra".

- Mer komfortabel

Etter å ha holdt munn i flere uker før og etter rettsmøter kommer det stadig litt mer fra Jackson etter dagene i rettssalen i Santa Maria. Det kan være pressesjef Peter Shaplens nye spørsmålsstrategi, men ifølge talskvinnen til Jackson skyldes det også at han blir mer og mer komfortabel med situasjonen.

- Det er nesten som med presidenten. Jo mer han er rundt de samme menneskene, desto mer komfortabel føler han seg, sier Raymone K. Bain, som er Jacksons private talskvinne.

Jacksons korte svar kan bli fulgt opp av noe enda større dersom Mesereau holder det han hintet om i åpningsprosedyren. Forsvarsadvokaten sa flere ganger i sitt innledningsforedrag at Michael Jackson ville fortelle noe i rettssaken.

Ifølge Bain foretar Jacksons juridiske team en løpende vurdering av muligheten for at hovedpersonen skal vitne.

- Ikke noe problem

Ettersom Michael Jackson ikke får lov til å snakke om rettssaken som pågår av dommer Rodney S. Melville, har journalistene med vilje unngått de mer kompliserte spørsmålene.

Darrell E. Parker, som er ansatt i retten i Santa Maria, er ikke sikker på om Jacksons svar bryter med Melvilles ordre om munnkurv.

- Hvis noen protesterer mot at han svarer må det bli aktoratet eller dommeren. Det har ikke skjedd ennå, sier Parker.

Ifølge Raymone Bain er ikke svarene fra Jackson et problem fordi han bare er fratatt muligheten til å diskutere saken, ikke dele sine følelser.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder