PUBLIKUMSYNDLINGER: Jamie Oliver og Adele Laurie Blue Adkins er stjerner på hvert sitt felt. Foto: GETTY

Adele synger ut mot Jamie Oliver

Selv om hun ikke nevnte stjernekokken ved navn, er det liten tvil om hvem Adele (27) siktet til i tordentalen på scenen torsdag.

Artikkelen er over fire år gammel

Den britiske balladedronningen sparte nemlig ikke på kruttet da hun i forbindelse med konserten i Londons O2 Arena oppfordret publikum til å stille henne spørsmål. Underveis kom temaet amming på banen – noe som er et svært aktuelt tema i Storbritannia om dagen.

TV-kokken Jamie Oliver (40) gikk nylig ut i britisk presse og forklarte at han planlegger å starte en kampanje for å få flere kvinner til å amme. Utspillet kom samtidig som Oliver opplyste om at han og kona venter barn nummer fem.

– Vi er dårligst på amming i hele verden, uttalte kjendiskokken, som mener manglende amming kan føre til helseskader hos barn.

Uttalelsene har skapt voldsom debatt i hjemlandet. De fikk også Adele til å se rødt. Da en publikummer spurte sangeren om hva hun tenker om mødre og amming, svarte hun i klartekst, ifølge Daily Mail.

– Vet du hva? Presset på oss er jævlig latterlig, og alle de menneskene dere ute som forårsaker dette presset, kan dra til h ..., sa Adele, vel å merke uten å nevne Jamie Olivers navn.

Kun tre måneder har gått siden både Adele og Oliver var gjester hos «Skavlan». Den gangen var det fred og fordragelighet i studio. Men så sto ikke amming på dagsorden i praten med den norske talkshow-kongen.

Adele etter plateslippet: – Ikke verdt å ha det så vondt

(Artikkelen fortetter under bildet)

FØR JUL: Jamie Oliver (t.v.) og Adele (t.h.) var i storform da de besøkte Fredrik Skavlan i desember i fjor. Det samme var prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill. Foto: NRK

Adele ble selv mamma for første gang for tre år siden og ammet bare sønnen i ni uker.

– Det er vanskelig. Ikke alle av oss får det til. Noen av mine venninner har fått fødselsdepresjoner på grunn av hva jordmødrene sier. Idioter. Du kan amme hvis du klarer, men ikke bekymre deg hvis du ikke får det til, uttalte sangeren og føyde til at morsmelkerstatning «er like bra».

Hun la likevel ikke skjul på at hun gjerne skulle ha ammet sønnen, men at det verste var de vonde tankene hun satt igjen med da det ikke fungerte.

På opptur: Adele slår alle rekorder

YouTube: Se spørsmål og svar-seansen her

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder