VARME TONER: Steinar Albrigtsen (55) og kjæresten Monika Nordli (35) falt for hverandre i studio. Her fra Jørn Hoels bryllup i 2010. Foto: Sara Johannessen, VG

I kveld leder Steinar Albrigtsen finalekoret

- Kan ikke noe for at unge flotte jenter fra Telemark liker sånne gamle gubber som meg

Steinar Albrigtsen (55) fikk et godt øye til sin 20 år yngre kjæreste da han var gift og akkurat hadde blitt far.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
«Det store korslaget» - hjemmeside

Det var i 2001 at den 55 år gamle den «Korslaget»-aktuelle trubaduren først møtte Monika Nordli (35).

I kveld er hun på plass og heier han frem i finalen av TV 2-konkurransen.

- Flott dame

- Det var på konsertstedet Route 66 i Oslo. Jeg så jo denne flotte damen fra Telemark, men da var jeg jo gift og hadde akkurat fått en sønn, sier han og ler.

Men det var ikke før seks år senere at det oppsto søt musikk mellom de to under innspillingen av låten «A million stars» sammen med Albrigtsen trofaste artistkollega, Tom Pacheco.

- Stemmene våre ble integrert i hverandre og det ble for sprøtt til at det ikke kunne bli noe mer. Jeg hadde lyst til å bli kjent med stemmen og skjønte deretter at dette var en fantastisk person, forteller han.

NB: Hør låten i Musicnodes-boksen til høyre i artikkelen.

Siden ble de samboere og fast reisefølge på turné. Hun fungerer som hans manager, pressekontakt og hans musikalske partner.

- Vi utfyller hverandre musikalsk. Hun er en fantastisk musiker. Hun er også mye flinkere med administrative ting enn meg. Og hva er bedre enn å ha med den personen du elsker mens du reiser rundt og gjør det du elsker å gjøre, sier 55-åringen, som ikke er så opptatt av den store aldersforskjellen mellom de to.

- Gammel sjel

- Jeg merker ikke noe til at hun er 20 år yngre. Hun er en gammel sjel på unge skuldre, som lærer meg mye om ting jeg trodde jeg kunne. Jeg kan ikke noe for at unge flotte jenter fra Telemark liker sånne gamle gubber som meg, sier han og ler.

Også i kveld skal han og hans håndplukkede sangfugler fra Finnmark ut til kamp i «Det store korslaget».

Til nå har både Team Guri (Guri Schankes kor) Team Lise (Lise Karlsnes kor) og Team Fredrik (Datarock-Fredriks kor) måttet takke for seg.

LES OGSÅ: Lise ute av «Korslaget»

LES OGSÅ: - Trist å skuffe koret

Dermed skal Team Steinar og Team Sigvart (Sigvart Dagslands kor) møtes til finalen denne helgen. Albrigtsen har stor tro på at han kan nå til topps i konkurransen.

- Vi er et vakkert kor og er full av nordnorsk sjarm. Det kan hjelpe oss mye, sier han.

Hvem tror du vinner i kveld? Si din mening i avstemningsboksen til høyre i artikkelen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KOR-GENERAL: Steinar Albrigtsen (55) mener han og korets nordnorske sjarm gir dem et stort fortrinn i konkurransen. Foto: ROGER NEUMANN

Dersom han skulle vinne slaget og premiepotten på en halv million kroner, vil han gi pengene til Frivillighetssentralen i hans hjemby Hammerfest.

Den folkekjære finnmarkingen forteller at både han og samboeren har en stor forkjærlighet for å hjelpe folk som har ramlet utenfor. Hun er sosionom og jobber blant annet med rusproblematikk. Sammen har de spilt flere konserter til inntekt for, og sammen med, folk som har falt utenfor samfunnet.

Overdoser

- Jeg har altfor mange venner som har dødd av overdose. Det kunne være tøft å vokse opp på nordpå på 60-70-tallet. Det ble mye rus, mye slåssing og det var lett å havne på skråplanet. For noen ble rusen en flukt, en jakt etter noe de ikke kunne få i hverdagen. Noen har klart å bekjempe rusmonsteret og kommet tilbake. For andre har rusen hatt så sterke klør at det har ført til overdose. Det er noe faenskap, forteller han.

Både Steinar og hans barndomskamerat og musikalske partner Jørn Hoel opplevde aldri at de var i faresonen ettersom de i så stor grad var oppslukt av musikken i tenårene.

Et tilbud

- Gitaren var dopet mitt. Og det var viktig å ha en god «buddy» i Jørn. Men det er utrolig viktig å gi barn et tilbud utenom idretten.

- Da jeg vokste opp hadde vi ikke noe ungdomstiltak utenom «speidern». Samtidig er det viktig med tiltak som ser mennesket hvis de har havnet på «kjøret». Mister de menneskeverdet, så mister de selvrespekten og da har de ingenting. Men la dem mestre noe, det kan ingen ta fra deg, sier Albrigtsen, som i årevis har vært gitarlærere for rusavhengige.

MUSIKKINTERESSERT? GRATIS app med over 10.000 spørsmål, for iPhone, iPad og iPod. Klikk her!

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder