Broiler tar avstand fra narkotika

Ber fansen gjøre det samme

STAVANGER (VG) Broiler synes det er synd electronic dance music assosieres med hard festing og narkotikamisbruk. Nå ber den norske DJ-duoen fansen ta avstand.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I forbindelse med den svenske DJ-en Aviciis konsert i Boston i forrige måned ble hele 36 personer sendt til sykehus og ytterligere 50 personer behandlet av ambulansepersonell. Ifølge avisen CBS Boston skyldtes sykehusinnleggelsene alkohol- og narkotikamisbruk.

Den norske DJ-duoen Broiler, som lager musikk i samme sjanger som Avicii, synes hendelsen er beklagelig.

- Det var stygt det som skjedde der. Vi tar sterk avstand fra narkotika, og vil at fansen skal gjøre det samme. Å begynne med dop er en enveisbillett ut av alt, og plutselig sitter man i rennesteinen. Vi er veldig strenge på det, sier Mikkel Christiansen (22) til VG.

KLARE MENINGER: Mikkel Christiansen (t.v.) og Simen Auke bak scenen kun timer før VG-lista-konserten starter i Stavanger. Foto: Foto:Therese Alice Sanne /VG,

Christiansen innrømmer at både han og makkeren Simen Auke (23) drikker alkohol. Men DJ-duoen, som det siste året har opparbeidet seg en stor fanskare, forteller at de festet langt mer da de slo gjennom for to år siden enn det de gjør i dag.

- Vi har strenge regler og rutiner når det kommer til fest og jobb. Nå som vi er blitt et stort team med plateselskap og managment, er det desto viktigere for oss å jobbe og få til ting fremfor å feste. Vi kan ikke misbruke sjansen vi har fått. Nå har vi fokus, forklarer Auke.

I kveld fremfører Broiler sin nye singel «Rays Of Light» på VG-lista Topp 20-showet i Stavanger. Kveldens show kan du følge live på VGTV og P3 fra klokken 18.30.

Stort ikon

Svenske Avicii, som beklaget hendselsen i Boston da den ble kjent, er kjent for kjempehiter som «Levels», «Wake Me Up» og «Hey Brother». Han er et stort forbilde for de norske DJ-ene, som for tiden er aktuelle med sommersingelen på engelsk «Rays Of Light». Nå forsøker Broiler å slå gjennom i forbildets hjemland.

- Vi satser skikkelig i Sverige. Vi har spilt på flere store festivaler og skal spille på mindre klubber rundt om i distriktene i sommer. Vi satser slik vi gjorde her hjemme i Norge.

Hverken Christiansen eller Auke vil spå hva som skjer i fremtiden, men de innrømmer at et samarbeid med Avicii står høyt på listen.

- Han er en av verdens største DJ-er og et stort ikon, men foreløpig er det lite trolig at det vil skje, sier Christiansen.

- Først må vi lage musikk som fanger hans oppmerksomhet, skyter Auke inn.

Nytt image

Nå jobber Drammensguttene hardt for å skifte image. De er blitt eldre, har andre behov og andre interesser.

- Vi har vært ironisk harry i mange år nå. Endringene som skjer med musikken nå er veldig naturlig. Vi kan ikke fortsette å lene oss på intern, norsk humor. Nå leter vi etter en universal godfølelse som fungerer i alle land, forklarer Auke.

Selv om guttene nå har endret navn fra DJ Broiler til Broiler, gått fra norske til engelske tekster og skrinlagt de frekke musikkvideoene, angrer de ikke på veien de har gått får å nå toppen av hitlistene i Norge. Det hele startet i 2012 etter en serie med YouTube-hits som førte til platekontrakt med Sky Music og Universal. Få uker etter fikk de sin første hit på VG-lista. Det påfølgende året ga de ut to album som gjorde de fortjente til to Spellemannsnominasjoner. I år har de gitt ut tre singler på engelsk.

- Det er mye mer spennende å lage den musikken vi lager nå, og det er lettere å stå for det vi gjør. Hvis vi stoppet å utvikle musikken, hadde vi gravd vår egen grav. Før var vi tacky med vilje, nå er vi mer kunstneriske, sier Auke.

Broilers sommersingel ble lansert for tre uker siden. Så langt er den avspilt cirka 2, 5 millioner ganger på Spotify. Duoen ligger på 11. plass på VG-lista.

- Vi er forberedt på at denne låten skal leve lenger enn «Vannski». De låtene som klatrer sakte får ofte lengre levetid enn låter som eksploderer, sier Christiansen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder