Er Izabell Norges neste hiphopkomet?

MUSIKK

Hvor er alle kvinneligere rappere i Norge? Her! roper Benedicte Izabell Ekeland (24) fra Stavanger.

Publisert: Oppdatert: 24.04.15 20:29

Da Izabell var en liten jente hørte hun Coolio's «Gangsta's paradise» - og siden har hun vært besatt av hiphop og rap.

– Så klein er historien. Men jeg følte det så sykt, og den låten ble så viktig for meg. Det var min introduksjon til rap, sier 24-åringen.

I fjor gikk hun av med seieren i en jenterapkonkurranse i regi av NRK P3, og siden har hun gitt ut debutsingelen «Ka Vet Du» - som også var med i Ulrik Imtiaz Rolfsens film «Haram». Fredag slipper hun sin nye singel «Kontroll», og hun byr på en live-versjon av låten på VGTV - se klippet over!

– Over all forventning

Mye har skjedd siden hun vant jenterapkonkurransen. Hun har spilt på Øyafestivalen, varmet opp for Ghostface Killah på Folken, samt varmet opp Gabrielle på Rockefeller. Hun var nylig i Andenes med blant annet Kakkmaddafakka, Donkeyboy og Kaveh for å spille på Rock mot Rus. Hun droppet skuespillerdrømmen for å gjøre dette - og det var ikke forgjeves. Debutsingelen har blitt streamet nesten en halv million ganger, og nå håper hun at dette bare er begynnelsen.

– Tallene på «Ka Vet Du» er over all forventning. Jeg vet jo at fra et «major label»-perspektiv så er det ikke store tall, men for en rapper, fra Stavanger, som synger på dialekt. Da er det stort.

– Jeg er opptatt av å ikke bli en bitter gammel dame. Det finnes bestemødre som snakker med barnebarna sine, og som ikke unner dem ting – fordi de selv ikke gjorde det de ville før det var sent. Derfor meldte jeg meg på jenterapkonkurranse. Jeg visste at jeg kom til å angre dersom jeg ikke forsøkte, selv om jeg hadde liten tro på at ville gå veien. Men jeg tenkte at det var nå eller aldri.

Har du lest?Vil du dele ut Publikumsprisen under Gullruten?

Ute av kontroll

Det gikk veien for Izabell, og nå er hun klar med låten «Kontroll», hvor hun rapper om kjærlighet og forhold.

– Låten handler om et forhold som er litt ute av kontroll. Det er motstridende krefter der, og alt er ikke perfekt - men det funker for dem. De vet ikke hvorfor det gjør det, det bare funker.

24-åringen ligger ikke på latsiden selv om hun er singelaktuell, og nå skal hun legge nesten all sin tid på å lage låter.

– Jeg har lyst til å lage musikk som er litt «empowering». Musikk som gjør at du føler deg dritkul når du hører låta.

Nå er håpet at folk liker den nye låta like godt som den forrige, og at hun får muligheten til å lage flere låter i fremtiden. Men hun er fullt klar over at det er en hard bransje.

– Det er klart man har tenkt at det kanskje ikke vil gå, og at folk vil tenke: «Der er hu ja. Hun som slapp alt for å satse, og så gikk rett på trynet». Men det er jo verdt det – fordi det funket. Jeg har ikke gått på trynet enda. Man vil ikke sitte igjen som hun bitre bestemoren.

Les også:Plate med Astrid Smeplass øverst på den amerikanske albumlisten

Her kan du lese mer om