SUPERSTJERNE: Taylor Swift, her under Grammy-utdelingen sist helg. Foto:Mario Anzuoni,Reuters

Taylor Swift saksøker gitarlæreren sin

Taylor Swifts advokater er temmelig travle for tiden; nå har de saksøkt en tidligere gitarlærer av superstjernen på grunn av et domenekjøp.

  • Stein Østbø

Artikkelen er over fem år gammel

Det er New York Daily News som forteller historien om Ronnie Cremer som nylig kjøpte domenenavnet itaughttaylorswift.com. Nå forteller han til avisen at Swifts apparat truer med søksmål.

– Jeg føler nesten at de prøver å plage meg litt, sier Cremer og presiserer at han har kjøpt domenenavnet helt lovlig.

– Jeg gir det ikke fra meg, sier Ronnie Cremer.

– Tar glansen av varemerket

I brevet fra Taylor Swifts advokater til Cremer protesteres det blant annet mot at «det berømte varemerket Taylor Swift blir brukt i sin helhet» i domenenavnet.

Av den grunn vil Ronnie Cremers domenenavn «itaughttaylorswift.com» bidra til å utvanne og ta glansen av dette varemerkenavnet, mener Swifts advokater.

Det var også New York Daily News som i januar publiserte hele historien om Ronnie Cremer, en opprinnelig datatekniker med et lite studio der han spilte inn en av de tidligste demoene til Taylor Swift og samtidig lærte superstjernens hennes første gitarakkorder.

Forbyr bruk av tekstfraser

Det er bare noen uker siden at Swifts advokater gikk til det oppsiktsvekkende, dog originale, skrittet å søke om opphavsretten til tekstfraser fra hennes siste album, «1989».

Det vil si at det ikke vil være lov å lage T-skjorter, kopper, midlertidige tatoveringer eller andre trykksaker med frasene «This Sick Beat», «Cause We Never Go Out Of Style», «Nice To Meet You, Where You Been?», «Could Show You Incredible Things» eller «Party Like It's 1989».

Sistnevnte tekstfrase er til overmål identisk med refrenget til Prince-klassikeren «1999», bare med et annet årstall.

Og da har vi ikke glemt at de samme advokatene allerede har fått fjernet en rekke Taylor Swift-relaterte varer fra nettbutikken Etsy.

Les også

Flere artikler

  1. Taylor Swift saksøkt for 350 millioner

  2. Taylor Swift kjøpte porno-domener

  3. Taylor Swift vant åtte Billboard-priser – feiret med DJ-flørt

  4. 17 kjendiser stilte opp for Swift

  5. Swift tjener over åtte millioner om dagen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder