DEKKER OVER: Olov Tegby Frisk maler over bildet av Carola med tusj. Sensureringen kom etter at museet som stilte ut bildet måtte betale 60.000 svenske kroner i erstatning til fotografen som har tatt bildet av Carola for å ha brukt det uten tillatelse. Foto: Björn Lindahl Foto: ,

Onanibilde med Carola solgt

Et foto av en kvinne som onanerer til et bilde av Carola har vakt oppsikt i Sverige. Nå er kunstverket solgt for flere tusen.

  • Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Bildet av en tatovert kvinne som onanerer foran et bilde av den svenske musikkdronningen Carola fikk mye oppmerksomhet da det dukket opp på Fotografiska museet i Stockholm. Nå viser det seg at kunstverket – «Fångad av en stormvind» – er solgt på auksjons til inntekt for «Musikhjälpen». Prisen på verket ble 15.904 kroner, skriver Expressen.

I VINDEN: Et foto av Carola Häggkvist har gitt den svenske stjernen ny oppmerksomhet. Foto:Nils Bjåland,VG

Kunstneren bak verket, Olov Tegby Frisk, hadde selv lagt inn et bud på 9759 kroner for å sikre en sum til kampen mot spredningen av hiv, og på mandag ble auksjonen avsluttet med det vinnende budet på flere tusen kroner.

Den heldige auksjonsvinneren får ikke bare kunstverket, men også det signerte portrett av Carola som er avbildet i kunstverket, men som senere ble sensurert og malt over.

– Å onanere er det fineste man kan gjøre for seg selv, har Tegby Frisk tidligere sagt om sitt kunstverk.

Bildet har vakt til dels sterke reaksjoner i Sverige, Carola selv har sagt via sin pressekontakt at hun ikke ønsker å kommentere onanibildet.

– Noen ser humoren i dette, andre ikke. Men det har aldri vært min intensjon å krenke noen, hverken Carola eller fotografen som har tatt bildet av henne, har Tegby Frisk tidligere uttalt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder