FÅ KRITIKK: I et fullsatt Oslo Spektrum så Carl Espen Thorbjørnsen stikke av med seieren i Melodi Grand Prix. Nå får han så hatten passer av den svenske MGP-eksperten, Torbjörn Ek. FOTO: KYRRE LIEN/VG / Bjørn Lindahl/ AFTONBLADET

Svensk MGP-ekspert om Carl Espen: - Han ser livredd ut!

Journalist og MGP-ringrev i svenske Aftonbladet er ikke nådig når han dømmer Carl Espen Thorbjørnsens (31) fire første prøver på Eurovision-scenen i København.

  • Jennifer Bråthen

Artikkelen er over fem år gammel

Skal vi tro Torbjörn Ek, den svenske MGP-eksperten, må Carl Espen Thorbjørnsen bli kvitt sceneskrekken for i det heletatt kunne drømme om å hevde seg med låten «Silent Storm» i den internasjonale finalen i København i mai.

- Carl Espen ser livredd ut! svarer Ek kjapt over telefon fra København.

Han har nettopp sett Carl Espen gjennomføre fire prøver på Eurovison-scenen. Han er klar over at dette er første gangen nordmannen synger på en stor arena.

- Hvis jeg skal tro på den fullvoksne mannen jeg ser på scenen, er han nødt til å ha mer tro på seg selv. Han må ose av selvtillit for at publikum skal ta ham i mot - gjør han ikke det kan Norge komme til å få det tøft, sier Ek, og legger til:

- Han kan selvsagt vise sårbarhet og følelser på scenen, men han kan ikke være så nervøs som han er nå, det blir ikke oppfattet som sjarmerende i Eurovision Song Contest!

Prosjektleder Stian Malme mener den svenske ekspertens kritikk av Norges Eurovison-håp er en del av gamet.

EN DEL AV GAMET: NRK-prosjektlederen, Stian Malme, tar den svenske MGP-kritikken med et smil. Her fra Melodi Grand Prix i Malmö i fjor. Foto: Mattis Sandblad/VG

- Carl Espen er nok ikke mer nervøs enn alle artister er når de skal stå på en slik scene for første gang. Tvert imot synes jeg det så ut som han koste seg og det ble fire fine gjennomganger som satt bedre og bedre, sier han, og legger til:

- Stemningen mellom den norske og den svenske delegasjonen er alltid god, men dette er jo en konkurranse og vi har jo selvfølgelig som mål å vinne!

Prøvene Carl Espen nå har vært gjennom er en gjennomkjøring av sendingen i sin helhet, og viser derfor mye av hvordan det vil se ut - både for konkurrentene og Carl Espen. På lørdag er det ny sceneprøve i tillegg til tre generalprøver.

Gode muligheter

Under pressekonferansen etter prøvene uttalte imidlertid Carl Espen at han ikke var nervøs under prøvene. Tvert om, han syntes det var gøy å stå på scenen. Artisten innrømte imidlertid at han var spent på å stå på en så stor scene.

Malme mener Carl Espens fremførte «Silent Storm» ektefølt og fra hjertet.

- Jeg tror Europa vil like fremførelsen hans. Går han ut og gjør sitt beste når det gjelder kan alt skje, og vi har mange eksempler på at relativt uerfarne artister kan formidle låter vel så bra som de med lang fartstid, så tilbakemeldinger som dette tar vi oss ikke nær av, sier den norske prosjektlederen.

Svensken, på sin side, er uenig.

- Hvis Carl Espen ikke var nervøs i dag, tør jeg ikke tenke på hvordan han ser ut når han faktisk er det!

- Sanna slår ham soleklart!

Den svenske MGP-eksperten dømmer ikke det norske bidraget nord og ned. Han har stor tro på at Carl Espen kommer til å være en av ti som tar seg videre til Eurovison-finalen.

Han gjetter at Norge får følge av Hellas og Malta. Slovenia og Georgia har han imidlertid liten tro på.

I finalen er han skråsikker på at Sanna Nielsen, det svenske bidraget, får en bedre plassering en Carl Espen.

- Hadde Carl Espen vært alene om å synge en ballade, hadde han hatt større muligheter til å hevde seg i finalen. Dessverre blir han nok bare en av mange med et rolig musikkinnslag. Sanna slår ham soleklart! Hun har vært artist i 18 år - jeg har aldri sett Sanna nervøs, skryter den svenske eksperten med et smil.

Carl Espen Thorbjørnsen var ikke selv tilgjengelig for kommentar tirsdag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder