Chris Tucker blir Jacksons siste vitne

Juryen bestemmer seg trolig i neste uke

(VG Nett) Filmstjernen Chris Tucker inntok vitneboksen tirsdag og skal fullføre sin forklaring i Jackson-rettssaken i dag. Han blir ifølge forsvarerne siste vitne som forsvarer popkongen.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

STØTTET JACKSON: Chris Tucker startet sitt vitnemål for Michael Jackson tirsdag. Han er forsvarets aller siste vitne. Foto: Reuters

Det er ventet at Tucker avslutter sitt vitnemål onsdag formiddag amerikansk tid. Han er uten tvil et meget godt vitne for Jackson ettersom han kjenner familien til gutten som har anklaget popstjernen godt. Han tilbrakte mye tid sammen med dem på den tiden de påståtte overgrepene skal ha skjedd.

Etter Tucker er det ventet at aktoratet benytter seg av sin mulighet til å presentere motbevis, noe som trolig tar to dager. Det betyr at sluttprosedyrer etter all sannsynlighet kommer i neste uke, etterfulgt av juryens kjennelse.

HER KAN DU SE VIDEO AV TUCKER OG LENO!

- Drapstruet av guttens mor

Det var Jay Leno som startet dagen tirsdag, etterfulgt av Mary Holzer. Bistandsadvokaten ble et særdeles godt vitne for Jackson etter at hun blant annet fortalte at moren til fornærmede en gang hadde innrømmet at hun løy under ed i 1998.

Moren til det påståtte Jackson-offeret saksøkte i 1998 kjøpesenteret JC Penney etter at hun ble tatt for tyveri. Hun hevdet sikkerhetsvaktene hadde banket henne opp.

Ifølge Holzer skal moren ha innrømmet at skadene hun hevdet kom fra sikkerhetsvaktene, egentlig kom fra hennes voldelige eks-mann.

- Når en klient innrømmer løgn er det skremmende. Jeg sa til henne at det var feil og at hun måtte trekke det, fortalte Holzer i vitneboksen.

Moren skal ha bedt Holzer om å ikke fortelle om de falske anklagene til noen og samtidig truet henne på livet. Ifølge Holzer sa moren at hun visste hvor advokaten bodde og at hun ville bli drept av ektemannens bror, som var et gjengmedlem.

Holzer fortalte også at moren truet med å ta livet av hennes 9 år gamle datter hvis hun avslørte hemmeligheten.

Tucker blir viktig

Holzers vitnemål kommer uten tvil til å bli et tema igjen under forsvarets avslutningsprosedyre. Med hovedforsvarer Thomas Mesereau i spissen har de hele tiden hevdet at moren til fornærmede har fabrikkert løgnene om Jackson for å tjene penger på ham. Dette står i stil med historien som Holzer fortalte tirsdag.

Holzer fortalte også at moren hadde gitt barna skuespiller-opplæring.

- Hun ville "at de skulle bli gode skuespillere", slik at hun kunne "fortelle dem hvordan de skulle oppføre seg", fortalte Holzer, og la til at moren hadde uttrykt bekymring før et møte med en psykolog under JC Penney-saken.

- Hun var bekymret for om sønnen ville huske "det de hadde øvet på".

Onsdag vil Chris Tucker fortsette sin viktige forklaring i Jackson-rettssaken. I går fortalte komikeren at han møtte fornærmede etter at guttens far hadde introdusert ham på en komiklubb. Faren skal ha spurt Tucker om han kunne bidra med penger til et fond.

Tucker fortalte at gutten bare noen dager senere fortalte ham at han ikke hadde tjent noen penger. Tucker svarte med å gi ham om lag 10.000 kroner.

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Talkshow-kongen Jay Leno: - Jeg fikk telefoner fra gutten

 2. Jackson-forsvaret avsluttet i kveld

 3. Trodde hun skulle kidnappes i en luftballong...

 4. Michael Jackson-rettssaken: Neverland-romanse kan knuse aktoratet

 5. Jay Leno vitner i saken mot Jacko

Fra andre aviser

 1. Ekskona forsvarte Jacko

  Aftenposten
 2. Michael Jacksons advokater har avsluttet forsvaret

  Aftenposten
 3. - Fullstendig latterlige anklager

  Aftenposten
 4. Jay Leno vitnet i Jackson-saken

  Aftenposten
 5. Michael Jacksons advokater avsluttet forsvaret

  Fædrelandsvennen
 6. - Slikket sønnen min

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder