Rapperens talsperson: - Han øvelseskjørte

BAK RATTET: Tshawe Baqwa satt selv bak rattet da luksusbilen han hadde lånt i Drammen tok fyr ved McDonald's på Furuset mandag kveld. Foto: Privat og Marcus Aarstad

Tshawe kjørte uten førerkort

DRAMMEN/OSLO (VG) Tshawe Baqwa (31) har ikke førerkort, men satt selv bak rattet da den eksklusive Lamborghinien begynte å brenne.

  • Morten Hegseth
  • Atle Jørstad Wergeland
  • Gordon Andersen

Artikkelen er over åtte år gammel

Bilen hadde han på utlån fra bilforhandleren Auto Forum i Drammen, da den plutselig begynte å brenne utenfor McDonald's på Furuset mandag kveld.

LES OGSÅ: Skulle kjøpe burger - endte i branndrama

- Kan få 8000 i bot

Etterforskningsleder for trafikketaten i Oslo politidistrikt, Knut Nysæter, bekrefter overfor VG at Tshawe Baqwa ikke har norsk førerkort.

- Vi kan bekrefte at han ikke er registrert med et norsk, gyldig sertifikat.

- Hva vil dette ha å si for videre etterforskningen av saken?

- Det er vanskelig å si, men hvis det er han som har kjørt bilen, så vil han få en bot på 8000 kroner. Men det er avhengig av hva etterforskningen viser. Først skal vi ha et avhør og få klarhet i saken. Dette er et samarbeid mellom finans-, miljø- og branngruppen i Oslo politidistrikt, forteller Nysæter til VG.

Artikkelen fortsetter undder bildet.

TOTALVRAKET: Bilen brant til grunne da Tshawe Baqwa lånte den eksklusive Lamborghinien mandag kveld. Ifølge politiet var det ingen eksplosjonsfare, men fare for spredning til bygninger. Foto: Trond Solberg / VG


- Han øvelseskjørte

Lamborghinien, som har en listepris på omtrent 1,6 millioner kroner, er registrert på selskapet JBU Grimstad, og bilforhandleren hadde den på kommisjon fra tidligere administrerende direktør i JBU Holding, Kjell Rune Staddeland. Han hadde ingen kjennskap til at Madcon-stjernen skulle prøvekjøre bilen.

LES OGSÅ: Tshawe prøvekjørte bilen

Ronnie Klaussen i Cosmos Music Group bekreftet overfor VG mandag kveld at det var Tshawe som kjørte bilen da ulykken oppsto.

- Han er i ferd med å ta lappen, men har ennå ikke kjørt opp. Da er det ikke noe i veien for at han kan øvelseskjøre, noe han hevder han gjorde, fortalte Klaussen til VG i går ettermiddag.

- Da er det påbudt med et øvelseskjøringsmerke på bilen. Hadde han det?

BAR OVERKROPP: Madcon-stjernen snakker med politiet etter den dramatiske bilbrannen da han skulle kjøpe burger. Foto: VG-LESER

- Det kjenner jeg ikke til om han hadde eller ikke, sier han.

I bilen da det brant

Tshawe satt i bilen sammen med en venn da bilbrannen oppsto. Madcon-makker Yosef Wolde-Mariam var også på stedet, men i sin egen bil.

Mens bilforhandleren fortalte til VG Nett i etterkant at «Tshawe kom og var interessert i bilen og prøvekjørte», forandret forklaringen seg da Auto Forum ble konfrontert med VGs opplysninger om at Baqwa ikke har førerkort.

- Det var ikke Tshawe som kjørte bilen da de dro herfra, sier eier Geir Bråthen i Auto Forum.

- Hvorfor endrer du forklaring?

- Det gjør jeg ikke. Som jeg sa: Tshawe kom i går og var interessert i å kjøpe en Lamborghini. Det var en av mine gutter som prøvekjørte, og da han dro herfra, var det ikke Tshawe som kjørte bilen.

- Da har dere altså registrert førerkort fra vedkommende som kjørte bilen?

- Nei, jeg har ikke noe førerkort registrert. Men jeg vet veldig godt hvem som kjørte bilen, og han har førerkort. Det vet jeg. Dessuten har jeg så mange kjente kunder i denne butikken, siden jeg selger eksklusive biler, så jeg vil ikke uttale meg mer om dette.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LINJELEKKER: Det var en Lamborghini Gallardo 2004-modell som denne rapartisten Tshawe Baqwa hadde lånt. Foto: HANNE HATTREM

- Hva tenker du om at Tshawe faktisk kjørte bilen da ulykken inntraff?

- Det har jeg ingen kommentar til, sier han.

Forsikringsspesialist i IF, Asbjørn Thaule, mener dette handler om grov uaktsomhet fra Auto Forum sin side.

- Bilforhandleren skal sjekke om vedkommende har førerkort. I og med at de ikke har gjort det, og hvis vedkommende har kjørt uten, så er det ikke dekning for skaden på forsikringen. Man kan si det så enkelt som at forsikringen blir «slettet» hvis fører ikke har sertifikat. Dette er grov uaktsomhet, og vil slå tilbake på bilforhandleren dersom opplysningene er riktige, forteller Asbjørn Thaule til VG.

Eier av Auto Forum fnyser av Thaules påstander og sier han ikke er redd for et økonomisk krav mot sitt selskap.

Forsikret i Tryg

- Jeg er på trygg grunn. Hvem som kjørte bilen er ikke relevant, sier han til VG.

Lamborghinien var forsikret via Tryg forsikring. De var svært lite snakkesalige da VG tok kontakt.

- Vi kommenterer ikke saker som gjelder våre kunder, heller ikke i dette tilfellet, sier en av selskapets forsikringsførere.

Politiførstebetjent Terje Bechmann Dahl i Oslo politidistrikt har tidligere presisert overfor VG at det ikke er grunn til å etterforske brannen som noe straffbart.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK

Les også

Flere artikler

  1. Politiets teori: - Bilbrannen ble utløst av oljelekkasje

  2. Madcon-stjernen prøvekjørte ulykkesbilen

  3. Madcon-Tshawe kjørte uten lappen - igjen

  4. Skulle ha McDonalds-mat - endte i branndrama

  5. Tshawe nok en gang i trafikktrøbbel - tatt uten gyldig førerkort tre ganger på fire måneder

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder