DAGEN DERPÅ: En litt sliten Sval cooler ned med fisken Messi. I går kveld skulle hun bare slappe av, se film og spise popkorn. Foto: Magnar Kirknes/VG
DAGEN DERPÅ: En litt sliten Sval cooler ned med fisken Messi. I går kveld skulle hun bare slappe av, se film og spise popkorn. Foto: Magnar Kirknes/VG

Derfor heter MGPjr-vinneren Sval

MUSIKK

MGPjr vinner Sval Rosenløw Eeg (12) har fått sitt uvanlige navn etter en skjønn prinsesse som klarte alt - i en av farens fortellinger.

Publisert: Oppdatert: 05.09.11 11:49

I går var det litt dagen derpå da VG traff en sliten Sval hjemme på kjøkkenet på Tåsen i Oslo. Natt til søndag var hun nemlig ikke i seng før 01.30. For det måtte selvsagt festes i Oslo Spektrum til etter at TV-lampene ble slått av.

Faren hennes er forfatter Harald Rosenløw Eeg.

- Er du fornøyd med navnet?

- Ja, veldig, sier Sval.

(Saken fortsetter under bildet)


I går lå vinnersangen hennes «Trenger deg» på 2. plass på Itunes norske topp 10 liste.

- Jeg begynte å skrive sanger da jeg gikk i første klasse, forteller Sval. Hun tipper at hun har rundt 20-30 sanger som hun er fornøyd med.

Støtte

- Jeg spiller alltid gitar til sangene jeg lager, sier Sval som helst skriver på engelsk når hun komponerer dem i fred og ro på rommet sitt. Også i fjor sendte hun inn et bidrag til MGPjr, og fikk være med på audition men røk så ut.

Nå håper Sval å holde kontakten med de ni andre finalistene som var med i gårsdagens konkurranse.

- De som ikke kom videre bare støttet meg og jublet og var glade på mine vegne. Det blir man så glad av selv, sier den reflekterte 12-åringen, som på hjemmebane er storesøster til Adrian (9) og Noah (5).

Facebook-kok

Etter seieren har det kokt på Facebook og Sval har fått utallige venneforespørsler, men takker nei til alle hun ikke kjenner personlig.

Hun vil fortsette å ha musikk som hobby, så får fremtiden vise om det blir noe mer enn det.

- Jeg er veldig fornøyd med å ha gjort det jeg har gjort, sier Sval.