I 2010: Regnet høljet ned også da Madcon gikk på scenen på Rådhusplassen for to år siden. Likevel samlet nærmere 80.000 mennesker seg. Madcon er blant trekkplastrene også i kveld. Foto: MARKUS AARSTAD

Mindre regn enn varslet før den store konsert-fredagen

Ikke lov med paraply på Rådhusplassen - Husk regnjakke!

(VG Nett) Det er varslet store nedbørsmengder i Sør-Norge fredag. Men det verste skal være over når publikum samler seg på Rådhusplassen, i Holmenkollen og når Hovefestivalen avsluttes.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL
Topp 20-showet på Facebook

- Oslo vil nok få en god del byger først på dagen. Plaskeregnet er nok over utpå ettermiddagen, så jeg har ikke noe tro på store nedbørsmengder på kvelden, forteller statsmeteorolog Bjart Eriksen til VG Nett fredag morgen.

SISTE fra Meteorologisk Institutt kl 14.00:Regnværet vil gi seg innen en time. Deretter vil det bli skyet med muligheter for solgløtt.

VGs vær-app sammenlikner værmeldingene fra Yr og Storm.Last ned her: Iphone / Ipad | Android

- Kun noen dråper

Fredag kveld er det klart for VG-lista-showet på Rådhusplassen i hovedstaden. Samtidig sparkes den nye festivalen Kollen i gang i - ja, nettopp: Holmenkollen.

Meteorologen utelukker likevel ikke at det kan komme noen regndråper, men tror publikum på de ulike konsertene i Oslo vil få en fin kveld.

- Det blir stort sett oppholdsvær, med håp om å få se noen glimt av sol når skyene sprekker. Kommer det nedbør, så blir det kun noen dråper, sier Eriksen.

Aktivitetene starter på Rådhusplassen allerede kl. 11.30, men portene inn til området nærmest scenen åpner ikke før kl 18. Arrangørene har oppfordret alle skuelystne som vil få så god plass som mulig, til å møte opp tidlig.

SLIK BLIR TOPP 2 0-SHOWET - ALL PRAKTISK INFO

Avblåser OBS-varsel

Torsdag gikk Meteorologisk Institutt ut med OBS-varsel for både Agder, Telemark, Buskerud, Vestfold, Oslo og Akershus, men varselet er nå nedgradert.

For de mange som er på Hovefestivalen utenfor Arendal, blir det en grå dag. Men også her vil det trolig regne fra seg før de største artistene kommer på scenen i kveld.

- Det er kun Agder som får de kraftige bygene, og gode muligheter for torden. Det er hovedsaklig kysten av Vest-Agder som er utsatt.

Meteorologen forteller at siden natt til fredag og fram til rundt klokken 10 vil det komme rundt 35 millimeter med regn.

- Men om noen få timer gir det kraftige regnværet seg, og da kan man se fram til et lettere vær.

PENT VÆR: Torsdag kunne publikum på Hovefestivalen kose seg i solskinn, men fredag melder meteorologene om en grå dag. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/ NTB SCANPIX

HOVEFESTIVALEN: Les de siste sakene fra årets Hovefestival her!

- Det vil regne bra utover dagen, men enkelte solglimt kan deltakerne forvente seg. Dessverre blir det stort sett en grå dag med det som følger over området hvor festivalen holdes.

Variert vær

Eriksen forteller at store deler av landet vil oppleve en fin fredag.

- I nord vil man få oppleve en del sol og oppholdsvær, bortsett fra kyst og fjordstrøkene nord for Andøya. Også i Midt-Norge det blir til dels pent vær, sier Eriksen.

Møre og Romsdal kan få litt regn på starten av dagen, men ellers blir det opphold.

På søndag blir det ustabilt og bygevær i store deler av landet. Temperaturene er forventet til å ligge mellom 14 og 18 grader.

Paraply ikke lov

Thomas Christiansen, PR- og sponsorsjef i VG, tror ikke de litt dårlige værutsiktene vil legge særlig demper på Topp-20-arrangementet.

- Været blir som det blir. Uansett vil det bli ekstremt mange mennesker, enten sola skinner eller det bøtter ned. Det kommer til å bli en storslått konsert med en av de beste lineupene vi noensinne har hatt. Været byr normalt ikke på store hindringer. Det viktigste er at man kler seg etter forholdene. Blir det regn, så ta på regntøy. Paraplyer er ikke tillatt, opplyser VG-sjefen.

Det striregnet i fjor. Det hindret ikke 50.000 gjester å ta turen til gratiskonserten. Vi må tilbake til 2003 for å finne rekordoppslutningen til Rådhusplassen-showet. Den gangen samlet 100.000 mennesker seg - i strålende solskinn.

LES OGSÅ: Tror du Alina synger om slitsom eks i «Flytta På Dej»?

Alt om Topp 20-showet og VG-lista-turneen på vglista.no

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder