HALVFULLT: Slik så salen i Folketeateret ut få minutter før konserten startet. Foto: Atle Jørstad.

Under halvfullt på Trine Reins Japan-konsert

Arrangøren: - En bragd

FOLKETEATERET (VG Nett) Nesten 800 av 1400 plasser i Folketeateret sto tomme da Trine Rein og «Gift to Japan» sang og spilte for tsunamiofrene.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

VG Nett får bekreftet fra Folketeateret at i overkant av 600 publikummere hadde tatt plass i salen for veldedighetskonserten.

Det betyr at nesten 800 plasser var ledige mens blant andre Trine Rein, A1 og D'Sound spilte til inntekt for tsunamiofrene.

Bakgrunn: Norske artister med Japan-låt

Arrangøren er alt annet enn skuffet.

- I overkant av 600 mennesker på kort varsel er nærmest en bragd, spør du meg! Alle på dugnad og en kjempeinnsats for crew og artister, skriver pressekontakt Margrethe Wam Solvang i Gift to Japan i en SMS til VG Nett.

Hun forteller også at de aller fleste blant publikum er betalende.

- Dette er jo i hovedsak en gave til Japan, og konserten vil leve lenge til deres glede på internett, skriver Solvang.

Celebert besøk

Billettene kostet 200 kroner, pluss 20 kroner i billettavgift. Hvis 600 av publikummerne har betalt billett, har arrangementet fått inn 120.000 kroner til tsunamiofrene.

I tillegg sto det innsamlingsbøsser flere steder på Folketeateret.

Billettinntektene går til Røde Kors' bistandsarbeid i Japan.

Les VGs anmeldelse av låten: Bedre enn «Venn»

Blant de besøkende var Kronprins Haakon. Før konserten ønsket han ikke å snakke med pressen.

Musikkekspert Asbjørn Slettemark i Lydverket sier til VG Nett at han synes besøkstallet er beskjedent.

- Det høres ut som det er litt lite folk. Grunnen kan være mye sammensatt. Det er kort varsel, det har vært ekstremt fokus på selve nyheten de siste dagene, og det har ført til at det ikke har blitt skrevet så mye om selve konserten.

Absurd

- Dette er jo for en god sak - er det et skuffende tall?

- Det viktigste er at det kommer inn penger, og det finnes andre måter å få inn penger på. Det blir feil å vurdere det bare ut fra publikumstall. Det har generert positiv omtale i media, med kronprinsen og ordføreren i Dagsrevyen i kveld, sier Slettemark.

Han mener det kan spille inn at låten har fått mye kritikk. Tidligere mandag gikk Trine Rein ut mot låtanmelderne i en sak på NRK.no.

- Det er litt absurd, for på den ene siden er det rart å synse om en låt som bare er ren veldedighet, men det er ikke til å legge skjul på at låten ikke er så fryktelig spennende. Tenk deg Marit Larsens cover av Erik Bye, en sånn låt hadde hatt veldig mye større funksjon enn den svake låten de presenterer. Selv om det er for en god sak - jo bedre låten er, jo bedre hjelper den, sier Slettemark.

Les flere musikksaker på vg.no/rampelys .

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder