POP OG ROCK: Tom Petty ga publikum det de ville ha i Frognerbadet. Foto: Jan Petter Lynau

Hjerteknuser

«Handle with care», synger Tom Petty - uten å følge sin egen oppfordring.

Artikkelen er over syv år gammel


KONSERT: Tom Petty
STED: Norwegian Wood, Oslo
PUBLIKUM: ca. 8500 (utsolgt)
AKTUELT ALBUM: «Mojo»

VG:s terninger viser 5 prikker

Norwegian Wood er som kjent festivalen der alt var bedre før. En tankegang som tidvis slår heldig ut, noe gårsdagens konsert med Tom Petty & The Heartbreakers blir et bevis på.

Åpner fenomenalt

Floridamannens siste plater handler da også litt grinete om hvordan ting var bedre før, og jeg er ikke sikker på om han ser ironien i at dette i høyeste grad også gjelder ham selv.

Samtidig er han her for å gi folk det de vil ha, i stor grad det samme som da han sist var i Norge, for 20 år siden.

Det åpner aldeles fenomenalt; «Listen To Her Heart» smeller opp dørene til popbutikken, hvor det plukkes fra øverste hylle når trekløveret «I Won't Back Down», «Here Comes My Girl» og «Handle With Care» smelter godt voksne hjerter i tusentalls.

Ydmyk hedersmann

Men vi slipper ikke unna: Når hvite amerikanske rockstjerner når en viss alder ser de seg simpelthen nødt til å spille blues. Ikke at Petty ikke har hatt blåtonene med seg siden starten av karrieren, men han behandlet dem mer virilt i hine hårde. Nå blir det mer sånn, du vet, gubberock. (Alt var bedre før.)

Han overdriver ikke dette, dog. Heldigvis.

Petty er den mest lutryggede rocklegenden jeg har sett på en norsk scene (Mark Knopfler sittende på krakk inkludert), men det understreker bare inntrykket av ham som en ydmyk hedersmann i det godes tjeneste. Den heftige powerpop-avslutningen på «Don't Come Around Here No More» og en skjønn, saktegående «Free Fallin'» bekrefter dette ytterligere.

Det er også en fryd å høre et av rockens klassiske, mindre ihjelkanoniserte backingband i aksjon. The Heartbreakers' lune groove og porøse punch sørger for at Petty både popper opp og rocker ut i tilfredsstillende doser.

THOMAS TALSETH

Mer om

  1. Musikkanmeldelse

Flere artikler

  1. Tom Petty er død: Hjerteknuseren

  2. Rocklegenden Tom Petty er død

  3. Parentes fra Petty

  4. Tom Petty døde av overdose

  5. Konsertanmeldelse «Hver gang vi møtes»: - Kosekveld

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder