NY IDENTITET: Astrid Smeplass vil heretter lyde artistnavnet Astrid S. Foto: UNIVERSAL Foto: ,

Astrid Smeplass skifter navn

I en alder av 18 er Astrid Smeplass nå kommet til sitt tredje
artistnavn.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Først var hun Astrid Smeplass. Så bare Astrid.

Nå har trønderjenta landet et sted i mellom – på Astrid S.

Navneendringen kommer i kjølvannet av trønderjentas overraskende USA-listetopp. Hun kommenterer det slik på Twitter:

Bjørn Rogstad, nordiskansvarlig i Smeplass' plateselskap Universal utdyper:

– Vi vil gjøre navnet hennes mer Google-vennlig utenfor Norge, gjøre det lettere for røkla å finne veien til sosiale media, butikk og nettside. Vi vil også korte ned veien fra radio til salg og streaming. Navnet «Astrid» er for generelt utenfor Norge.

– Hva var det som utløste beslutningen om navneendring?

– Generelle tilbakemeldinger fra utlendingene, sier Rogstad, som de siste ukene har reist rundt i Europa for å diskutere den internasjonale satsningen på Smeplass med Universal-topper i land som Storbritannia og Frankrike.

GRUNN TIL Å SMILE: Den siste uken har Astrid S hygget seg med å være på toppen av den amerikanske albumlisten, som duettpartner på Shawn Mendes' debutalbum. Foto: PRIVAT Foto: ,

Både på Facebook og Spotify får man opp andre artister ved navn Astrid om man kun søker på «Astrid». «Astrid S» sørger imidlertid for at man kommer rett til Smeplass.

Da VG intervjuet Smeplass i mars, sa hun dette om hvorfor hun valgte å droppe etternavnet i forkant av sin første konsert som «bare» Astrid:

– Jeg har opptrådt mye, men ikke som artisten Astrid – før har det mer vært «Astrid Smeplass, som spiller gitar og gjør Idol-sanger og coverlåter». Nå er det egenskrevne låter og et sterkt uttrykk, så det blir på en måte en debutkonsert.

Hun beskriver også «artisten Astrid» som et slags alias:

– Jeg blir liksom en annen person når jeg skriver låter eller opptrer på en scene. Jeg skulle ønske jeg var kul og mystisk som privatperson også, men det er jeg absolutt ikke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder