Bertine Zetlitz ler av «sexkostymet»

Bertine Zetlitz (39) er lokket ut av sitt lune hi og tilbake på den røde løperen. En setting som byr på utfordringer.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Oslojenta har siden starten av karrieren vært et yndet objekt i motesammenheng. Men i senere tid har hun vært et sjeldent syn på de røde løperne.

Frem til sist helg, da hun ankom Spellemannprisen i Stavanger. Der stilte den godt gifte Zetlitz i en brudekjole, og comebacket ble bejublet av MinMote.

– Jeg hadde fullstendig angst, for jeg hadde ikke gjort det på å, så lenge! Skrekkblandet fryd, vil jeg si, og man lures inn på et nivå det er befriende å ha vært borte fra en stund. Men så må man ikke bli seriøs heller, det er jo gøy, og man må jo vise seg litt, forklarer Zetlitz.

SORT OG DRISTIG: Bertine Zetlitz på Costume Awards. Foto: HELGE MIKALSEN Foto: ,

Torsdag kveld var hun på Costume Awards. Der stilte hun i et sort korsett kjøpt i det Zetlitz omtaler som en «tvilsom butikk» – av Se og Hør omtalt som en «sexbutikk».

– Heldigvis skrev jeg ikke den overskriften selv, ler artisten.

Årsaken til at hun nå ønsker å vise seg frem er den nye musikken hun har laget. Over her kan du se videoen til «Sett at vi sier det sånn», duetten med Prepple Houmb hun nylig ga ut til god kritikk.

– Jeg synes at Marius Holst har laget en liten film mer enn en kjapp video. Den er passe mye, passe lite, passe mørk, ikke overtydelig.

– Når du først er tilbake er det med de store proffene; Dumdum Boys-vokalisten og en av Norges mest bejublede regissører de siste 20 årene?

– Jeg er stolt av det. Det er veldig gøy, og får meg til å tenke at det er liv laga i noen runder til.

En ny «runde» er ifølge Zetlitz ingen selvfølge.

– Mellom hver plate tenker jeg at nå er det slutt. Det må være noe som inspirerer meg veldig for at jeg skal komme i gang igjen.

HVIT BRUD: Bertine Zetlitz på Spellemannprisen. Foto: FREDRIK SOLSTAD Foto: ,

I dette tilfellet kom inspirasjonen på en konsert for barn på Popsenteret i Oslo, hvor hun tok med sine to små for å se bandet Meg og Kammeraten Min.

– Vi er ikke noen skifamilie, og det er så mye turer på Oslo vest, så vi skjønte at vi måtte komme oss over til øst for litt mer kultur.

– Siden du tror det er slutt etter hver nye plate, hva er plan B?

– Jeg har jo alltid forbannet at jeg ikke fikk meg en ordentlig utdannelse. Jeg har bare noen halvferdige grunnfag. Men jeg har undervist litt i yoga, kanskje det er en plan B.

Hun medgir gladelig at hennes nye, norskspråklige og mer akustiske uttrykk er rettet mot et voksent publikum. Som sådan må en A-listing på NRK P1 sies å være en god start.

– Det var befriende ikke å stå og banke på døren til P3. Min erfaring er at når man prøver å strekke seg etter noe man ikke er, blir man ulykkelig.

I april fyller Zetlitz 40.

– Det er utrolig gøy å være ung og lovende, det unner jeg alle. Men jeg har ingen store ønsker om å være yngre enn jeg er. Derimot synes jeg det er skummelt å tenke på at det bare er ti år til jeg er 50! Men jeg har fått de barna jeg skal ha, og liker å glede meg over neste generasjon.

I mars slipper hun «Tikamp». Noe såpass gammeldags som et album med ti låter.

– Det er så mange hippe EP'er rundt omkring, så jeg tenkte jeg skulle vise dem hvor gammel jeg er. Hehe.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder