Kari Bremnes får krisehjelp fra bror Lars

Kari Bremnes (46) er mer personlig og mindre melankolsk på sin første soloplate på fem år. Underveis har hun brukt broren Lars som «krisepsykiater».

ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

- «11 ubesvarte anrop» er mer moderne og har mer vitalitet enn det jeg har gjort tidligere. Jeg har søkt etter et annet uttrykk, og vil ikke gjenta meg selv. Sangene er blitt til i løpet av de tre siste årene, og jeg har slitt fælt med det musikalske uttrykket. Noen ganger har jeg skrevet fire forskjellige melodier til en tekst før jeg er blitt enig med meg selv, sier Kari Bremnes.

- Jeg har hatt god hjelp fra Lars (broren som bor på Nøtterøy). Han har jeg brukt som «krisepsykiater» enkelte ganger underveis i arbeidet med plata. Han gir klare, utvetydige tilbakemeldinger når jeg ber ham om det, sier Kari Bremnes.

- Jeg er nok mer direkte enn før, men tekstene er ikke en samling selvopplevde historier, men hovedsakelig iakttagelser. Det handler mye om å reise og det jeg observerer fra min plass bak vinduet.

På «11 ubesvarte anrop» handler det blant annet om et forhold som ikke fungerer, om det å bli godt voksen og ikke ha den samme tiltrekningskraft som da du var yngre.

- Skrivingen er å utsette seg for store prøvelser, men jo mer du skriver, jo mer produktiv blir du. Men jeg har ikke mange fullt ferdige sanger som ligger gjemt. Det er ikke min stil. For meg er det lystbetont å dra rundt og presentere stoffet for publikum, sier Kari Bremnes som starter sin turne 19. november.

Over nyttår skal hun i gang med å spille inn en engelskspråklig versjon de elleve ubesvarte anropene.

- Sangene er oversatt av Declan Cinnot, mannen som blant annet har produsert Mel Black. Den engelskspråklige samleplaten «Norwegian Mood» har vært ute et par år, og folk som har hørt den ville gjerne ha mer av meg på engelsk. Det er jo rørende, så får vi se hva det blir til, sier Kari Bremnes, som skrev den nye sangen «Klar» først på engelsk og deretter oversatte den til norsk.

Når hennes nye plate kommer ut i Storbritannia, kommer den ut på samme selskap som blant annet utgir Eva Cassidys plater.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder