Sissels sidesprang

MUSIKK

BERGEN (VG) I kveld synger Sissel jazz. Med skikkelig storband - og med den langt mer drevne jazzsangerinnen Diana Krall. «My Heart Belongs To Daddy» er blant låtene de skal synge sammen.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:20

- Jeg har ikke tenkt så mye på om min stemme er tilpasset storbandjazz. Dette er et helt nytt univers for meg, innrømmer den gylne Bergens-strupen, Sissel Kyrkjebø Skoller.

Sammen med en jovial, men influensarammet Diana Krall møtte hun pressen i nøyaktig tilmålte 20 minutter i går ettermiddag. Det gikk på engelsk og norsk, for å si det med en gammel poplåt.

- Vil du med dette antyde at du kan skifte stil også på din nye plate?

- Nei. Dette er mer et sånt lite sidesprang - en stor begivenhet, svarer Sissel.

- Men om sidespranget er vellykket, da?

- Tja, en vet aldri. Alt er jo åpent, fortsetter Sissel.

Liker jazz

Men om dagens jazzkonsert med Krall og Bergen Big Band ikke innebærer noe sporskifte, bekrefter Sissel at hun liker godt jazz.

- Hjemme hører jeg mye på de store sangerne; Sarah Vaughan, Billie Holiday og Ella Fitzgerald. For noen år siden fikk jeg høre Diana Kralls album i New York. WOW! - Det var flott! Så jeg gleder meg voldsomt til konserten i kveld.

For Sissel er Bergens-konserten en avstikker fra platestudioet. For en tid siden skrev VG at hun hadde bestemt seg for å legge den særdeles omtalte USA-platen på is. Isteden satser hun på en helt ny plate, spilt inn i Norge. - Jeg satser for fullt på den nå helt til den er ferdig, sier Sissel.

Hjemmebane

Sissel er på hjemmebane. For Diana Krall, som for øvrig solgte 1,5 millioner eksemplarer av sitt siste album, er dette en av utallige lignende jobber. Men damen har vært i Norge tidligere.

- Da jeg var 22 år jobbet jeg som hyggepianist på Sheraton-hotellet i Sandvika utenfor Oslo. Jeg tror de fleste synes jeg spilte for mye jazz, erindrer Diana Krall lattermildt. Det norske bandet Masqualero og Jan Garbarek tilhører hennes norske musikalske favoritter.

Nå samarbeider hun med alt fra Elton John til Tony Bennett. Og kompisen Clint Eastwood. - Vi har samarbeidet mye om hans jazzfestival i Monterey, forteller Krall.

I kveld har de hver sin avdeling med Bergen Big Band. Krall har et omfangsrikt repertoar med gamle standardlåter. Sissel bidrar med bl.a. «Våren» av Grieg og en storbandversjon av «Prins Igor» - hitlåten med Warren G. Og på den felles opptredenen står bl. a. den smektende «Dream A Little Dream Of Me».