BEGGE NOMINERT: Maria Haukaas Storeng (t.h.) og Marit Larsen på dagens pressekonferanse i Oslo. Foto: Scanpix
BEGGE NOMINERT: Maria Haukaas Storeng (t.h.) og Marit Larsen på dagens pressekonferanse i Oslo. Foto: Scanpix

GP-Maria Spellemann-nominert: - Utrolig kult!

MUSIKK

(VG Nett) For andre gang i historien er en Melodi Grand Prix-låt nominert til Spellemannpris.

  • Mari Ruus
Publisert: Oppdatert: 06.01.09 12:34

I dag ble alle de nominerte til Spellemannprisen kunngjort. Maria Haukaas Storeng er en av de nominerte til "Årets hit" med Melodi Grand Prix-låten "Hold On, Be Strong". Flere av artistene var på plass på pressekonferansen.

SE ALLE DE NOMINERTE HER!

Hvordan føles det å bli nominert?
- Det var totalt uventet å bli nominert. For meg har Spellemannprisen alltid vært noe hellig, det er helt fantastisk å være en del av dette. Dette er en bra start på 2009, svarer Maria på spørsmål fra VG Nett.

Hva betyr nominasjonen for deg som artist?
- Det er en kjempebekreftelse på jobben jeg gjør å bli nominert. Jeg er helt målløs. Lykken vil ingen ende ta om dagen, ler hun.

Hva tror du om egne vinnersjanser?
- Det er ekstremt hard konkurranse i år, så det er umulig å si på forhånd. Å være nominert i denne kategorien er en seier i seg selv.

Hvor stor "cred" er det å vinne Spellemannpris?
- For meg er ikke det viktig. Jeg spiller populærmusikk og er nominert med en poplåt som har blitt veldig godt mottatt. For meg handler det om å kose meg som artist, "cred" er uviktig i den sammenhengen. Det er ekstremt gøy som artist å få bekreftelse gjennom nominasjonen, forklarer Maria.

Dette er andre gang en Grand Prix låt er nominert til Spellemann. I 1996 ble Secret Gardens "Nocturne" nominert. I tillegg til Marias låt er også Melodi Grand Prix Jr-låten "Oro Jaska Beana" nominert i samme kategori. De to Grand Prix-låten skal kjempe mot hverandre. Andre rivaler er Espen Linds "Scared Of Heights", Erlend Bratlands "Lost", og Marit Larsens "If A Song Could Get Me You".

Hvilken betydning har nominasjonene for Melodi Grand Prix?
- Det er utrolig kult at Grand Prix-låter er nominert. Dette betyr ekstremt mye for Grand Prix, jeg føler at Grand Prix virkelig er tilbake og har kjempet seg opp av søla, sier Maria til VG Nett.

Spellemannprisutdelingen finner sted i Oslo Spektrum lørdag 24. januar.

Her kan du lese mer om