POP-MAMMA: Britney Spears (26) er på ferie i Louisiana med sønnene. Foto: AP

Britney-rettssaken avvist

(VG Nett) Britney Spears risikerer ikke lenger dom for å ha kjørt uten førerkort.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Britney Spears

Dommer James Steele i Los Angeles Superior Court besluttet i går å avvise saken, etter at juryen i tre dager forgjeves hadde forsøkt å komme til en enighet.

Popstjernen (26) var tiltalt etter en kollisjon med en annen bil på en parkeringsplass i august 2007. Da ble det nemlig kjent at Britney, som opprinnelig kommer fra Louisiana, ikke hadde førerkort som var gyldig i staten California.

Juryen kunngjorde mandag at de var fullstendig «fastlåst».

Etter tredje avstemning rundt hvorvidt Britney skulle dømmes eller ikke, var de fortsatt 10 mot 2 - uvisst i hvilken retning. I går kom de heller ikke lenger i rådslagningen.

Kunne fått fengsel

Påtalemyndigheten opplyste i går kveld norsk tid at de ikke vil forfølge saken videre. Hadde Britney blitt dømt, er strafferammen på inntil seks måneders fengsel.

Britneys advokat J. Michael Flanagan beskriver utfallet av saken som «en seier». Han hevder samtidig ifølge ABC News at Britney i denne saken har fått særdeles røff behandling på grunn av sin kjendisstatus.

Topper VG-lista

Les også:Dampende Britney i ny video

Britney opplever suksess karrieremessig. I forrige uke føk hennes nyeste låt «Womanizer» rett til topps på Billboard-lista i USA. Denne uken hoppet hun også opp fra fjerdeplass til førsteplass på VG-lista Topp 20.

FLERE UNDERHOLDNINGSNYHETER PÅ RAMPELYS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder