Guns N´ Roses overrasket alle - gjenforent i natt

LOS ANGELES (VG) Fansen trodde det var aprilsnarr da rockerne annonsere overraskelseskonsert en uke før sitt planlagte comeback. Billettprisen? 80 kroner.

 • Camilla Bjørn

Artikkelen er over fire år gammel

Axl Rose, Slash og Duff McKagan stod sammen på scenen for første gang siden juli 1993, på den legendariske konsertbula The Troubadour i Los Angeles natt til 2. april norsk tid. Det er en uke før bandets planlagte comeback i Las Vegas 8. april, og en opptreden på Coachella-festivalen uken etter.

Avsluttet med «Paradise City»

På scenen stod Axl, Slash, Duff Mckagan, Dizzy Reed, Richard Fortus og Frank Ferrer, ifølge Blabbermouth.net. Også på scenen var Melissa Reese på keyboard. Samme nettsted skriver at bandet spilte 17 utvalgte låter og avsluttet med «Paradise City».

«November Rain» og «Don´t Cry» uteble fra setlisten.

Guns N´Roses annonserte konserten på hjemmesiden sin mandag morgen.

Billettene ble lagt ut for salg hvor Tower Records pleide å holde til, her jobbet Slash i gamledager. Prisen var 10 dollar billetten, med et tak på en billett per person. Køen strakte seg flere hundre meter ned gaten, melder TMZ.

250 VIP-gjester

Konsertlokalet har kapasitet til 500 stykker, 250 av kveldens gjester var VIP-listeplasser mens resten gikk til fans som haddet stått i kø for billetter.

Les også: Guns N´roses bekrefter gjenforening

FANS: Abel Ramirez og Dan Werlinsky stod fremst i køen utenfor The Troubadour. Foto: Camilla Bjørn

VG var på plass utenfor The Troubadour før konserten. På konsertlokalets retroskilt står det «Guns N´ Roses - Not In This Lifetime». Kvartalet myldret av fans, politi, sotede biler og sikkerhetsfolk. Ved døren står kvinner med tjukke gjestelistebunker.

En utsendt fra Hollywoods politistasjon opplyser at de har bistått i planleggingen av konserten i over 1,5 måned.

– Det blir tårer og folk kommer til å besvime. Gjett om det blir emosjonelt - både for oss og bandet. Vi er tilbake her hvor alt startet, før den store comeback-turnéen, og i en intim setting. Det er en big deal, sier fan Abel Ramirez til VG.

– God tone mellom Axl og Slash

- Jeg så Axl and Slash tidligere i dag her i lokalet, le og snakke sammen. De hygget seg. Axl har vært her noen timer nå, de har alle det. (…) De knytter bånd igjen, sier et fan til VG som har vært utenfor The Troubadour i hele dag, legger hans venn til.

Det legendariske rockebandet bekreftet i januar at de skulle ut på veien igjen.

ROCKEHELTER: Axl Rose, Slash og resten av gutta Guns N´Roses spiller sin første konsert sammen siden 1993 mandag 1. april. Her fra en konsert i Rio tilbake på 1990-tallet. Foto: Scanpix

Ifølge lokalavisen al.com ble Axl Rose i 2012 spurt om bandet snart kom til å gjenforenes i en turné, hvorpå han svarte «ikke i dette livet», noe som resulterte i den passende turnétittelen «Not In This Lifetime».

– Det er en historisk konsert. Og veldig følelsesladet for både publikum og bandet. Jeg har vært fan siden 1980-tallet og dette kan ikke sammenliknes med noe annet jeg har vært med på, sier Shannons Heinrich som står fremst i køen.

Guns N´ Roses-stjerne: – Drakk ti flasker vin om dagen

HER SKJEDDE DET: Guns N´Roses debuterte på the Troubadour i 1986. I natt ble de gjenforent på samme scene. Foto: Camilla Bjørn

The Troubadour er for øvrig scenen der alt begynte for rockerne en novemberkveld i 1986. Bandet som er fra Hollywood hadde sin aller første konsert i lokalene som ligger på Santa Monica.

Axl Rose og Slash spilte sist sammen 17. juli 1993 i Argentinas hovedstad Buenos Aires. Guns n’Roses har turnert helt frem til nylig, men da kun med Axl Rose fra originalbesetningen.

Norske Aurora spiller for utsolgte hus på The Troubador 4. og 5. april.

The Troubadour åpnet i 1960 og er i dag en av verdens mest legendariske konsertscener. Stedet spilte en særlig viktig rolle for karrieren til artister som Van Morrison, Joni Mitchel, James Taylor Carole King og The Eagles.

Da Elton John i 1970 gjorde sin første konsert i USA så var det nettopp på The Troubadour. Andre britiske band som Coldplay og Radiohead startet også sin amerikanske karriere der.

Mer om

 1. Konsert
 2. Hollywood

Flere artikler

 1. Guns N´ Roses overrasket alle - gjenforent i natt

 2. Axl Rose blir vokalist i AC/DC

 3. Axl Rose brakk beinet - i gips på scenen

 4. Pluss content

  Guns N’ Roses-skandalene: Heroin, studiosex og søksmål

 5. Slash tilbyr kona 54 millioner kroner for å skilles: – Jeg vil gå videre i livet

Fra andre aviser

 1. «Axl Rose har opplagt hatt bedre dager på jobben enn denne»

  Aftenposten
 2. Guns N' Roses til Oslo

  Aftenposten
 3. Axl Rose blir AC/DC-vokalist

  Fædrelandsvennen
 4. Anmeldelse av Guns N’ Roses på Valle Hovin: Roseoverdose

  Aftenposten
 5. Aftenpostens anmelder om konserten i Oslo: Et ekte, men aldri viktig Eminem-show

  Aftenposten
 6. Sting gjenåpner Bataclan ett år etter massakren

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder