bilde

Fem råd til D.D.E. - fra DDR

- Velkommen etter, sier vokalist Junghanz i DDR - parodibandet som for lengst har gjort D.D.E.s sanger kjent utenfor landegrensene.

Kikka Krog
ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

LES OGSÅ. D.D.E.s Europa-debut

På albumet «Über alles» gjorde DDR tyske coverversjoner av en rekke D.D.E.-hits, med titler som «Hier wird es Leben, Rai-Rai!», «Ach, ach, ach! Es geht besser nun» og «Mein Arsch».

Bandet har også vært på turné i gamle Øst-Tyskland og fremført sine D.D.E.-tolkninger.

- Dette var jaggu på tide for D.D.E. sin del. Det er nå fem år siden vi ga ut vår første plate. Den var ment som en guide til andre norske artister hvordan de skulle selge seg i utlandet, sier Junghanz, alias komikeren Johan Golden.

- Jaså, så de debuterer i Töcksfors, fortsetter Junghanz.

- Det er ikke noe uheldig valg. I mentalitet ligger nok det stedet ganske nær Snåsa og Steinkjer. Det er smart å begynne på et slikt sted før de ekspanderer videre ut i Europa.

VG har bedt Junghanz og DDR komme med fem internasjonale turné-råd til D.D.E. i anledning trønderbandets Europa-offensiv:

1) Slutt å prøve å urbanisere dere, noe det har vært en viss tendens til i det siste. Når D.D.E. legger ærendet sitt til den svenske kulturen, må de være seg selv. Ta gjerne med rifler og skyt ut av bilvinduet etter elg.

2) D.D.E. er jo så glad i ordspillet i navnet sitt. I Sverige bør de derfor vurdere å skifte navn til D.D.Ä. - «det det är».

3) Snus, masse snus!

4) Skal D.D.E. videre til Tyskland, bør de først som sist døpe om låten «E6» til «Autobahn». Det hjelper å tilpasse seg de lokale forhold.

5) Skal de opptre i Nederland, må de bli veldig positive til prostitusjon og marihuana. Det holder ikke med XL-1 i kroppen der.

D.D.E.s kommentarer til DDRs gode råd:

1) Vi har sett den svenske filmen «Jegerne», men vi liker ikke at det smeller. Dessuten er vi altfor snille til å skyte dyr.

2) En endring til D.D.Ä. skjer neppe i dag, men det er noe vi kan eventuelt diskutere i fremtiden.

3) Har ikke snus, men har svensk tobakk. Det er ikke så farlig når advarselen står på svensk.

4) First we take Töcksfors. Then we take Berlin.

5) Ingen kommentar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder