Håper på skandaler under Spellemann-showet

MUSIKK

OSLO: Programleder Bård Tufte Johansen lover å gjøre sitt for å sørge for skandaler under fredagens utdeling av årets Spellemannpriser.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:22

Et lignende stunt kan muligens bli vanskeligere å gjennomføre fredag kveld, ettersom Spellemannprisen for første gang ikke blir vist direkte på NRK, men sendes i redigert opptak på lørdagskvelden.

-Det blir den store forskjellen fra i fjor. Men de har lovet ikke å klippe vekk noe hvis det blir en skandale, sier Tufte Johansen.

Ville ha med Sasha

Av mulige skandaler kan "Åpen Post"-komikeren røpe at Alex Rosén har prøvd å få med den norsk-amerikanske pornostjernen Sasha Gabor på scenen når Rosén skal dele ut en av prisene.

-Det er vel ikke helt sikkert at Sasha kommer. Tror Alex fikk problemer med økonomien, sier Tufte Johansen.

Tufte Johansen, som i likhet med i fjor skal lede pop/rock-delen av showet, deler programlederjobben med Jon Almaas, som tar seg av de øvrige klassene.

-Klipper ikke

Karene Lyngholm fra arrangøren Ifpi forsikrer at opptakssendingen ikke vil miste noe av spontaniteten til tross for redigeringen.

-Vi har ikke tenkt å klippe vekk noen skandaler. Hovedargumentet er å lage et bedre TV-produkt og få større omtale i mediene, sier Lyngholm til NTB.

Hun tror ikke TV-publikummet vil miste interessen når vinnerne er kjent på forhånd.

-Vi mener TV-publikummet ikke hovedsakelig er opptatt av hvem som vinner men ønsker å se showet, sier Lyngholm.

I fjor fulgte på det meste nesten en million nordmenn sendingen.

Briskeby favoritter

Fjorårets popkomet Briskeby er den store favoritten til å stikke av med flest priser under utdelingen. Med nominasjoner i klassene årets låt, årets popgruppe og årets nykommer er bandet også en het favoritt til å stikke av med tittelen årets artist i tillegg.

Briskeby blir også å finne på scenen, sammen med norske superstjerner som a-ha, Herbjørg Kråkevik, Sissel Kyrkjebø og Espen Lind. Av disse er det bare Espen Lind som garantert går tomhendt hjem fra utdelingen, ettersom den tidligere Spellemann-vinneren denne gang ikke er nominert i noen klasser.

Hellbillies, Bjørn Eidsvåg, Silje Nergaard, d'Sound og Solveig Kringlebotn er andre veteraner som opptrer, mens rapperne Pen Jakke og Tungtvann er nyere navn med i prisutdelingen.

Her kan du lese mer om