VIL UT: Princes arvinger, Sharon, Norrine og John Nelson, vil bryte eksklusivitetskontrakten med Tidal. Foto: Matt Sayles / Invision / AP / NTB scanpix

Prince-arvinger vil bryte Tidal-kontrakt

Arvingene etter artisten Prince vil angivelig trekke seg fra eksklusivitetsavtalen med Tidal etter Dagens Næringslivs oppslag om strømmeselskapet.

  • vaktsjef@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det ble i mai i år offentliggjort at et nytt Prince-album vil bli lansert i 2019 og kun være tilgjengelig for Tidals abonnenter de første to ukene. Men nå ønsker arvingene å trekke seg fra avtalen. Det fremkommer i et brev fra deres advokat Samuel M. Johnson, sendt til en domstol i Minnesota denne uka. Det var tabloidavisa TMZ som først omtalte saken.

les også

Princes dødsbo avviser krav fra «ukjent datter»

I det lekkede brevet viser advokaten til DNs oppslag om at artistene Beyoncé og Kanye Wests lyttertall er manipulert. Johnson ber om at kontrakten blir opphevet «slik at boet forhåpentlig kan unngå å bli ytterligere innblandet i Tidals juridiske trøbbel ved å gå inn i en strømmeavtale med en partner som tilsynelatende har vært villig til å bedra publikum og svindle de fleste av sine kunder til fordel for noen utvalgte få».

les også

Ingen siktet for Prince-dødsfallet

Tidal bestrider DNs påstander og har truet med å forfølge avisa juridisk, noe som foreløpig ikke har skjedd. De ønsket over for Dagens Næringsliv ikke å kommentere denne saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder