VANT I NORGE: Alexander Rybak da han vant den norske finalen i mars.
VANT I NORGE: Alexander Rybak da han vant den norske finalen i mars. Foto: Hallgeir Vågenes/VG

Norge klatrer på favorittlisten i Eurovision

MUSIKK

Favorittene Kypros og Israel er med videre til finalen i Eurovision Song Contest, men hos bookmakerne rykket Norge forbi Israel uten å selv ha stått på scenen.

  • NTB
Publisert:

Den første semifinalen gikk av stabelen tirsdag kveld. Ti land er med videre til finalen lørdag.

Kypros, som nå er den aller største favoritten med deres Eleni Foureira med sangen «Fuego», er blant finalistene. Det er også Israel med Netta og låten «Toy». Israel har de siste dagene holdt andreplass hos bookmakerne foran Norge og Alexander Rybak på tredje.

Norge nummer to

Men like etter at semifinalen var unnagjort, rykket Israel ned og tok over tredjeplassen hos Oddschecker, ifølge Aftenposten. På Eurovision World som samler oversikt fra flere odds-nettsteder ligger også Alexander Rybak og Norge på en andreplass blant de tippede vinnerne.

– Årets Eurovision ble om mulig enda mer åpen og spennende etter denne første semifinalen. Den store forhåndsfavoritten Israel skuffet stort på scenen, fordi alle nå kunne høre at vokalen ikke holder mål og det hele blir mer spetakkel enn god musikk. At låten nå faller på oddsen, er naturlig og fortjent, sier Aftenpostens musikkanmelder Robert Hoftun Gjestad.

Finland videre

Island og Finland var de eneste nordiske landene som sto på scenen tirsdag, men kun Finland ble med videre. De øvrige som skal til finalen er Østerrike, Estland, Litauen, Tsjekkia, Bulgaria, Albania og Irland.

Årets Eurovision Song Contest arrangeres i Portugal, etter at Salvador Sobral sang landet til topps i fjor med låten «Amar pelos dois». I år deltar 43 land, noe som er tangering av rekorden fra 2008 og 2011.

I den andre semifinalen torsdag skal Alexander Rybak kjempe mot blant andre Danmark og Sverige. Der synger også russiske Julija Samojlova, som ble nektet innreise til Ukraina under fjorårets konkurranse med bakgrunn i Krim-konflikten.

Her kan du lese mer om