MANIPULERTE LYTTERTALL?  Ifølge Dagens Næringsliv viser dataen de har fått tilgang til at Tidal har manipulert musikkavspillinger slik at det ser ut som at sanger av Beyoncé og Kanye West har blitt avspilt flere ganger enn det de i realiteten har blitt.

MANIPULERTE LYTTERTALL? Ifølge Dagens Næringsliv viser dataen de har fått tilgang til at Tidal har manipulert musikkavspillinger slik at det ser ut som at sanger av Beyoncé og Kanye West har blitt avspilt flere ganger enn det de i realiteten har blitt. Foto: Scanpix

Tidal bruker privatetterforsker etter DN-oppslag

Tidal har hyret en amerikansk privatetterforsker til blant annet å granske arbeidet til Dagens Næringsliv etter avisens oppslag om manipulerte lyttertall.

innenriks.vaktsjef@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det New York-baserte etterforskningsselskapet Quest Research & Investigations (QRI) har de siste ukene vært i kontakt med flere personer som har blitt intervjuet av Dagens Næringsliv i forbindelse med Tidal-saken, ifølge avisen.

Etterforskerne skal blant annet ha spurt om hvordan intervjuene har foregått og om intervjuobjektene mener de har blitt korrekt sitert. Privatetterforskeren har også bedt om innsyn i personenes e-postutvekslinger med journalistene, ifølge DN.

les også

YouTube lanserer strømmetjeneste

– Som en del av den pågående gjennomgåelsen, har vi engasjert flere ledende tredjeparts selskaper til å håndtere ulike deler av undersøkelsene, inkludert QRI, skriver Tidal i en epost til avisen.

Selskapet har hele tiden nektet for å ha manipulert sine lyttertall, slik DN skrev første gang i begynnelsen av mai. Siden har en rekke artister trukket musikken sin fra strømmetjenesten, og flere rettighetsorganisasjoner har politianmeldt Tidal.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder