Carola og Runar skilles

Lykken brast for Carola (33) og hennes norske ektemann Runar Søgaard (32): Kjendisparet har bestemt seg for å skilles.

ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

Paret har ennå ikke sendt inn separasjonspapirer, men det er kun et tidsspørsmål før formalitetene er gjort unna.

Ole Edvard Reitan i Carolas plateselskap Kirkelig Kulturverksted sier til VG at Carola ikke ønsker å kommentere noe brudd.

- Ingen kommentar, sier han.

Heller ikke Carolas venninne Camilla Malmquist Harket, som mandag var på stor kjendisfest med Carola i Sverige, ønsker å gi noen kommentar.

Runar Søgaard er for tiden i USA - mens Carola og parets sønn, Amadeus (2), er på skiferie i Trysil med venner.

Fredag er hun ventet blant artistene som skal innvie den nye Jakobs kulturkirke i Oslo - sammen med blant andre Ingrid Bjørnov, Kari Bremnes og Ole Paus.

Har skrantet lenge

Carola og Runar giftet seg i mai 1990, og ville ha feiret ti års bryllupsdag i år om lykken hadde holdt. Etter det VG erfarer, har ekteskapet imidlertid skrantet lenge.

Predikanten og sangfuglen har gjort en rekke iherdige forsøk på å få ekteskapet i orden. Men intens megling har ikke ført frem. Årsaken til at de har klart å holde sammen på overtid, skal ha vært vesle Amadeus.

Sist måned solgte paret sin prakteiendom i Stockholms skjærgård for 12 millioner kroner. Den gang ble alle spekulasjoner om et samlivsbrudd kategorisk avvist. Hverken Carola eller Runar ønsket da å kommentere hussalget i pressen - ei heller noe om hvorvidt salgsårsaken var brudd.

Etter det VG får opplyst, skal ingen av partene ha kjøpt seg noe nytt sted å bo. Svenske Se & Hör skrev sist uke at paret hadde kjøpt seg en 9 millioners leilighet på 200 kvadratmeter over to plan midt i Stockholm. Dette blir avvist overfor VG.

Sangfuglen Carola er blant de mest populære artistene i Norge og Sverige. Hennes 19. og foreløpig siste album «Jul i Betlehem» solgte i underkant av 300 000 eksemplarer, hvorav ca. 80 000 eksemplarer i Norge.

Fra hun sjarmerte seg inn i norske og svenske hjem med «Främling» under Grand Prix-finalen i 1983, har Carola solgt utallige plater - og tjent inn millioner til sitt selskap Carola Artist Vision AB. Dette selskapet eide også luksusvillaen på Värmdö.

Sjalusidrama

Carola og Runar er et av Sveriges største kjendispar. De skal også tidligere ha hatt ekteskapsvansker.

Norske Runar fra Kongsvinger har flere ganger skapt store overskrifter i pressen - som healer, predikant, «Carolas ektemann» - men også blant annet for å ha blitt fratatt sine to Winchester-rifler etter å ha skutt et rådyr fra soveromsvinduet.

I 1996 havnet Runar Søgaard i et sjalusidrama med en norsk mannlig modell, som det ble hevdet hadde hatt en sommerflørt med Carola. Etterpå ble han politietterforsket for legemsfornærmelse.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder