DEN GANG: Ed King avbildet i 1975. Foto: AP/ TT NYHETSBYRÅN

Tidligere Lynyrd Skynyrd-gitarist Ed King er død

Gitaristen som var med på å skrive megahiten «Sweet Home Alabama», er død.

Ifølge CNN døde den pensjonerte gitaristen torsdag i sitt hjem i Nashville. Dette ifølge en oppdatering på Ed Kings Facebook-side.

Ifølge The Guardian ble King 68 år. Han skal ha kjempet mot lungekreft.

les også

«Ulykkesbandet» Lynyrd Skynyrd - enda et bandmedlem i dødsulykke

King var med i Lynyrd Skynyrd tidlig i bandets historie, men sluttet før flykrasjet i Mississippi i 1977 der tre av bandmedlemmene omkom. Etter det var han med på en gjenforenings-turné.

LYNYRD SKYNYRD: Fra venstre: Gary Rossington, Billy Powell, Artimus Pyle, Ed King og Bob Burns, fotografert på Rock and Roll Hall of Fame-middag i New York i mars 2006. Foto: STUART RAMSON / AP

Gitaristen var en av tre som skrev låten «Sweet Home Alabama», som kom på bandets plate, «Second Helping» i april 1974. Man kan også høre King telle høyt «1-2-3» før låten kjører i gang.

les også

Amerikanske medier: Republikanerne gir tre mill. for 80-tallshelter

– Jeg er hovedsakelig kjent som han som teller ned til «Sweet Home Alabama og så spiller det berømte Stratocaster-riffet og soloene i låten, har King sagt ifølge The Birmingham News.

– Jeg er den heldigste gitaristen noensinne. Hvem kunne gjettet at den sangen skulle betale husleien i over 30 år? Sa han til samme avis ifølge CNN.

Originalmedlem Gary Rossington hyllet King i en uttalelse torsdag:

«Ed var vår bror og en fantastisk låtskriver og gitarist. Jeg vet han nå blir gjenforent med resten av gutta i Rock and Roll-himmelen. Våre tanker og bønner går til familien.»

Før King ble med i Lynyrd Skynyrd første gang i 1972, spilte han i Strawberry Alarm Clock. Han var også med på å skrive Lynyrd Skynyrd-hits som «Poison Whiskey», «Saturday Night Special» og «Swamp Music».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder