A-ha skinner fortsatt

OSLO SPEKTRUM (VG) Forrige gang jeg så Morten Harket, Paul Waaktaar og Magne Furuholmen på en scene sammen, var det et band i full oppløsning. Gjenforeningen av a-ha etter fire år gikk langt bedre enn fryktet.

ARTIKKELEN ER OVER 20 ÅR GAMMEL

Sjelden har jeg sett et band som kommuniserte så dårlig sammen som a-ha gjorde den kvelden. De kunne like gjerne befunnet seg på hver sin planet.

Spenningen foran tidenes norske gjenforening var derfor kolossal da Morten Harket, Paul Waaktaar og Magne Furuholmen, pluss tre solide svenske musikere, skulle bevise at de fortsatt har noe å fare med i det herrens år 1998.

Det hele åpnet med den nyskrevne låten, «Summer Moved On», som er blitt til i løpet av de tre-fire siste ukene på hemmelig adresse i Oslo.

Noen radikal forandring innvarsler ikke «Summer Moved On», som er en rolig, melodiøs og duvende poplåt av det luftige slaget, med en ikke ubetydelig radioappell.

Nå traff ikke alltid Harket de høyeste tonene. Litt rust har det nok samlet seg på stemmebåndene, selv om han har hatt en solokarriere gående aldri så mye.

Særlig vesen gjorde de heller ikke av seg på scenen. a-ha lot rett og slett musikken være det bærende elementet i opptredenen.

Uansett virket det som de 7000 i salen var positive. Og da de første tonene til hiten «The Sun Always Shines On TV» strømmet ut i salen, sto jubelen i taket - selv om a-ha fortsatt virket litt stivbente.

Mot slutten tok det ganske brukbart av, og a-ha har vel aldri vært tyngre og mørkere enn i går kveld.

Akkurat det lover godt for fortsettelsen og for Morten Harket, Paul Waaktaar og Magne Furuholmen.

Gudene skal vite at de trenger det.

I kveld kan dere dømme selv når a-ha inntar TV.

ESPEN A. HANSEN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder